Supa crema de sparanghel

supa_crema_sparanghelCe aţi zice de o supă cremă de sparanghel? E într-adevăr o legumă scumpişoara pentru noi dar uneori mai trebuie să ne şi răsfătăm, nu? În plus, uneori o găsim şi în ofertă şi eu zic că merită să profităm de asta pentru a diversifica meniul nostru zilnic. Supa e simplu de făcut, nu necesită mult timp, are o aromă aparte şi un gust uşor dulce. Asta cel puţin a fost impresia mea după ce am gustat-o 🙂

Ce ne trebuie:

1 ceapă mică
1 morcov
1 bucată de ţelină
două legături de sparanghel
un cartof
o lingură de unt (sau ulei de măsline)
aproximativ 1000 ml supă de pui (sau apă)
sare dupa gust
piper
nucşoară
smântână (opţional)

Cum procedăm:

Ceapa, morcovul, ţelina şi cartoful se taie bucăţi cât mai mici (se pot da chiar şi pe răzătoare). Cu cât legumele sunt tăiate bucăţi mici cu atât fierb mai repede.

Sparanghelul se curăţă foarte simplu separându-se partea lemnoasă de varf.  La supă vom folosi doar varfurile care se taie şi ele bucăţi mici.

Se pune o lingură de unt (ulei de  măsline) într-o cratiţă mai mare şi se lasă la foc mic ca să se topească după care se adaugă legumele tăiate şi se amestecă bine. Se toarnă peste ele supa de pui (apa) încălzită un pic în prealabil  (dacă e scoasă de la frigider).

Se lasă să fiarbă totul la foc mediu până se fierb toate legumele. Se adaugă sare, piper şi un vârf de cuţit de nucşoară. Când legumele sunt fierte se ia oala de pe foc şi se lasă un pic supa la răcit.

Dupa ce s-a răcit puţin se strecoară legumele fierte şi se pasează cu mixerul.

Peste această pasta se adaugă zeama separata mai devreme până ajunge la consistenţa dorită.

Pentru decor se pot păstra câteva vârfuri de sparanghel întregi pentru a le adăuga apoi în supă. Când o serviţi puteţi adăuga şi o lingură de smântână în farfuria cu supa şi o serviţi cu crutoane de pâine.

Notă: Dacă vreţi să consumaţi supa în zilele de post înlocuiţi supa de pui cu apă, untul cu ulei de măsline şi… uitaţi de smântână 😉

Poftă bună să aveţi!

Advertisements

4 thoughts on “Supa crema de sparanghel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s