Inghetata de casa cu zmeura

Inghetata de casa cu zmeura

Guest post by Iuliana

Cine poatrezista unei îngheţate de casă, făcuta din frişcă naturală, puţină miere de albine şi zmeură din belşug? E un deliciu atât pentru copii, cât şi pentru părinţi şi din experienţă vă spun că puteţi face o mare bucurie unui bunicuţ cu  o cupă din această îngheţată despre care mie mi s-a spus că: “are exact gustul îngheţatei de pe vremea mea”. Ce compliment mai frumos poţi primi pentru o reţetă atât de simplă? 🙂

Ingrediente:

  • 500 ml de smântână pentru frişcă
  • 1/2 kg de zmeura (din care se păstrează câteva pentru decor)
  • sucul de la o 1/2 de lămâie
  • 2-3 linguri de miere de albine, după gust (sau zahăr pudră dacă nu aveţi miere)

Toate ingredientele de mai sus se pun într-un vas suficient de înalt şi se mixează cu un blender vertical sau chiar şi cu un mixer de mână, obişnuit. Veţi fi uimiţi ce culoare intensă capătă amestecul în momentul când fructele încep să se zdrobească. 

Compoziţia astfel rezultată se toarnă într-o cutie de plastic, sau în orice altă formă termorezistentă şi se dă la congelator pentru 1/2 de oră, după care se scoate şi se bate din nou pentru a îndepărta cristalele de gheaţă formate. Se poate păstra în frigider chiar şi mai mult de o săptămână.

Vă recomand să o lăsaţi câteva minute să se încălzească înainte de a o servi. Va fi mult mai cremoasă.

Poftă bună sa aveti!

Iuliana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s