Cremă de urdă cu mărar

crema_urdaCrema de urdă cu mărar e o idee de aperitiv foarte uşor de făcut şi gustos în acelaşi timp. Ideală atât dacă aveţi copii mai mofturoşi dar şi musafiri mai pretenţioşi.De ce avem nevoie:

  • 250 grame de urdă
  • 50 grame de unt
  • o lingură, două de caimac
  • o mână de mărar
  • două-trei linguri de parmezan
  • sare după gust
  • piper ( dacă îl folosiţi pentru adulţi)

Cum procedăm:

Pentru a vă fi mai uşor să o preparaţi este bine să scoateţi mai întai brânza şi untul din frigider cu ceva timp înainte de a începe să o preparaţi. Între timp tocaţi mărunt mărarul.

Modul de preparare este unul foarte simplu: amestecaţi toate ingredientele între ele până se omogenizează şi capătă consitenţa dorită. Puteţi folosi mixerul sau doar furculiţa dacă e vorba de o cantitate mai mică. Se amestecă foarte uşor oricum.

Eu am avut la îndemână caimac dar dacă nu aveţi, puteţi să renunţaţi la el sau să îl înlocuiţi cu o lingură, două de smântână. De asemenea dacă nu aveţi parmezan nu e obligatoriu să îl folosiţi. Puteţi înlocui parmezanul cu o altă brânză sărata, de exemplu brânza de burduf 😉

După cum vedeţi este un preparat foarte simplu de făcut dar şi foarte versatil în acelaşi timp. Ideea este să ne folosim imaginaţia precum şi produsele pe care le avem la îndemână pentru a crea noi înşine mâncăruri după gusturile noastre. 😉

crema branza1

Poftă bună!

Advertisements

2 thoughts on “Cremă de urdă cu mărar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s