Sos tzatziki

tzatziki

Guest post by Iuliana

Avem în faţă un întreg sezon al salatelor şi al preparatelor la grătar, de preferat să fie făcute la iarbă verde sau afară în curte. Şi parcă nimic nu merge mai bine pe o bucăţică de friptură sau chiar ca dressing pentru salate, decât celebrul tzatziki. Importat din bucătăria elenă, tzatziki  este sosul perfect pentru…aproape orice 🙂

Calitatea ingredientelor este foarte importantă pentru un tzatziki reuşit. Iaurtul folosit trebuie să fie cât mai gras. De preferat ar fi, dacă găsiţi şi vă permiteţi, să folosiţi iaurt grecesc, de capră. Dacă nu, atunci alegeţi de pe raft unul cu conţinut mai mare de grăsime.

Ingrediente:

  • 400 g iaurt gras (scurs bine de zer)
  • 2 castraveţi
  • 4 căţei de usturoi
  • mărar
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare

Curăţaţi castraveţii de coajă şi daţi-i pe răzătoarea mare. Stoarceţi bine în palme şi încercaţi să eliminaţi cât mai mult din excesul de apă. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l bine. Puneţi iaurtul într-un bol potrivit ca mărime şi încorporaţi cele 2 linguri de ulei de măsline amestecând uşor. Adăugaţi castravetele ras, usturoiul şi mărarul tocat fin. Potriviţi de sare şi omogenizaţi toată compoziţia.

Asta-i tot. Serviţi lângă carne, sau la salată, la o shaorma de casă în loc de maioneză sau dacă nu mai puteţi de poftă, pur şi simplu cu un colţ de pâine proaspătă. Şşşt, nu vă zic la nimeni! Rămâne între noi 😉

tzatziki

Poftă bună sa aveti!

Iuliana

Advertisements

6 thoughts on “Sos tzatziki

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s