Mancarica de fasole pastai

Pastai

Guest post by Iuliana

Fasolea verde e fragedă şi delicioasă în această perioadă a verii. Mai are avantajul de a fi relativ ieftină pe tarabele din pieţe, sau dacă sezonul ei a trecut, o găsim fie în congelatorul propriu, fie în magazine, în stare congelată sau conservată la borcan. Oricum găsiţi materia primă, mâncărică de fasole păstăi este o reţetă tradiţională, simplă şi gustoasă, cunoscută de toate gospodinele. Şi unde mai pui că are multe vitamine şi puţine calorii 🙂

Ingrediente:

  • 1 kg de fasole păstăi
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • roşii proaspete sau din conservă
  • 1 căţel de usturoi
  • câteva corcoduşe (opţional)
  • ulei, sare, piper
  • pătrunjel sau mărar

Spălaţi păstăile, tăiaţi-le capetele şi apoi lăsaţi-le cât vreţi voi de lungi. Eu le-am tăiat în jumătate pentru că rivalizau cu spaghetele.

Tocaţi ceapa si ardeiul gras cubuleţe şi le căliţi doar câteva minute în foarte puţin ulei. Adăugaţi păstăile, corcoduşele, sare şi piper după gust, 1 de cană cu apă şi lăsaţi-le la înăbuşit cam 1/2 de oră la foc mic, într-o cratiţă acoperită cu capac. Amestecaţi uşor din când în când, să nu se lipească.

Gustaţi-le şi dacă s-au înmuiat suficient păstăile, adăugaţi roşiile tocate sau din conservă, şi mai lăsaţi tot pe foc mic încă 15 minute. Presăraţi cu usturoi tocat fin şi cu mărar sau pătrunjel şi aţi obtinut o mâncare simplă, sănătoasă şi gustoasă.

??????????

Poftă bună sa aveti!

Iuliana

Advertisements

5 thoughts on “Mancarica de fasole pastai

  1. Cu corcoduse n-am incercat. O fac simpla, cu mult usturoi si cu boia dulce, pentru culoare. Are avantajul ca se poate manca direct de la frigider, evident daca mai ramane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s