Supa cu dovlecel si turmeric

supa_crema_dovleceiCe ziceţi de combinaţia asta atât de sănătoasă? Dovlecel şi un strop de turmeric din care a ieşit o supă cremă foarte simplu de făcut şi foarte accesibilă pe perioada verii! Nu vă speriaţi, turmericul, deşi la prima vedere pare un condiment scump, dat fiind faptul că nu se foloseşte în cantităţi mari devine accesibil pentru toată lumea. Asta ca să nu mai vorbesc despre beneficiile pe care turmericul le are pentru sănătatea noastră. Iar dacă încă nu aţi aflat de ele vă invit pe celălalt blog al meu să citiţi mai multe despre proprietăţile turmericului.

Ce ne trebuie:

trei-patru dovlecei
un morcov
o ceapă
o bucată de ţelină
un căţel de usturoi
o linguriţă de turmeric
un sfert de linguriţă de ghimbir praf
o lingură de ulei de măsline
800 ml supă de pui (în varianta de post supa se poate înlocui cu apă)
2-3 căni cu apă

Cum procedăm:

Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi îi tăiem cubuleţe mici. Tăiem mărunt ceapa, dăm pe răzătoare morcovul şi ţelina.

Într-o oală punem o lingură de ulei de măsline şi când s-a încălzit adăugăm ceapa şi o lăsăm o jumătate de minut să se călească. Adăugăm morcovul, ţelina şi dovleceii şi apă cât să cuprindă toate legumele. Nu puneţi mai multă apă deoarece dovleceii vor lăsa şi ei la rândul lor apă.

Fierbem legumele la foc mediu până sunt gata după care dăm oala de pe foc şi lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit un pic, cu ajutorul blenderului pasăm legumele.

Adăugăm supa de pui încălzită un pic în prealabil, amestecăm bine totul şi repunem oala pe foc  ca să mai dea un clocot supa.

La final adăugăm condimentele: turmericul, ghimbirul şi pentru  aromă în plus un căţel de usturoi tăiat în patru.

Lăsăm să se răcească şi servim … cu poftă! 🙂

supa_crema_dovlecei_1

Poftă bună!

Advertisements

9 thoughts on “Supa cu dovlecel si turmeric

    1. Initial si eu am vrut sa fac una clasica dar sunt obisnuita sa folosesc ghimbir si turmeric pentru ca sunt sanatoase asa ca profit de orice ocazie ca sa le folosesc.
      Ghimbirul e usor picant dar turmericul nu prea asa ca are un gust bun 😉

      1. La fel gatesc si eu aceasta supa. Folosesc ghimbir care da o savoare excelenta,dar intr-o cantitate mai mare pentru ca imi place ca supa sa fie si picanta. De-acum incolo voi folosi si turmeric pe care mi l-am cumparat recent. Supele crema sunt excelente. Aproape ca nu te saturi de ele, iar daca contin si condimente sunt si mai atragatoare. Multumesc pentru informatiile despre turmeric.

      2. Si eu folosesc des ghimbir in retete pentru ca este foarte sanatos. Insa in supa asta nu l-am “vazut” 🙂
        Am sa incerc sa o fac si cu ghimbir.Multumesc de idee si ma bucur ca ti-a placut reteta in forma asta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s