Gem asortat de pepene galben, caise şi nectarine

gem asortatAsocierea pepenelui galben cu caisele şi nectarinele este poate o combinaţie un pic mai rar întâlnită dar vă asigur că dacă le folosiţi împreună într-un gem asortat o să vă placă aroma finală. Şi ce e mai important e faptul că îl puteţi face fără a folosi zahărul în reţetă! Eu cel puţin aşa am procedat însă dacă îl vreţi mai dulce puteţi, bineînţeles să puneţi şi zahăr. Făcut însă fără zahăr va putea fi consumat şi de cei mici 😉

Ce ne trebuie:

  • 500 grame de pepene galben
  • 700 grame de caise
  • 300 grame de piersici

Cum procedăm:

Curătăm pepenele galben de coajă şi seminţe şi îl tăiem bucăţi cât mai mici.

Spălăm caisele, le curăţăm de sămburi şi le tăiem în patru.

Spălăm piersicile, le curăţăm de sâmburi şi coajă şi le tăiem bucăţi mai mici.

Punem toate fructele într-o cratiţă cu fund dublu şi le lăsăm să fiarbă la foc mic amestecând din când în când ca să nu se prindă pe fund.

Din cauză că se face la foc foarte mic, fierberea durează mai multe ore până se elimină apa din fructe şi se leagă gemul.

Puteţi face această fierbere în mai multe etape dacă nu aveţi o zi întreagă la dispoziţie. O altă posibilitate este şi de a pune gemul la cuptor tot aşa la foc foarte mic pentru mai multe ore.

La final, când a ajuns la consistenţa dorită şi este gata, după ce  s-a răcit puteţi să îl puneţi la frigider dacă vreţi să îl consumaţi în câteva zile sau la congelator dacă vreţi să îl păstraţi pentru la iarnă.

gem pepene galben

Poftă bună să aveţi!

Advertisements

2 thoughts on “Gem asortat de pepene galben, caise şi nectarine

    1. Eu zica ca se poate pune si asa dar cum nu am incercat pe propria mea piele prefer sa nu recomand.:)
      Din cantitatile din reteta am reusit sa umplu doar trei pahare de plastic si la asa o cantitate nu m-am mai complicat sa pun in borcanesi sa sterilizez:)
      Stiu insa ca gemul/dulceata fara zahar se poate tine si in camara daca borcanele sunt foarte bine sterilizate si compozitia este pusa in borcane ambele foarte fierbinti!!
      Daca vrei sa incerci metoda asta chiar te rog sa revii cu un comentariu si sa ne spui daca au tinut peste iarna 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s