Gazpacho cu aroma de corcoduse

gazpachoGazpacho este denumirea unei supe tradiţionale pe meleagurile sudice ale Spaniei, mai exact din Andaluzia şi care are ca ingredient principal roşiile. Este o supă care necesită doar câteva ingrediente uşor de găsit acum pe timpul verii iar faptul că se serveşte rece o face a fi ideală pentru zilele caniculare. Bineînteles că eu am adaptat reţeta originală şi m-am hotarât să particip cu ea la concursul organizat de Ama 😉

Ce am folosit:

3 roşii
un castravete
un ardei mic
o ceapă mică
un căţel de usturoi
o lingură de ulei de măsline
câteva frunzuliţe de busuioc
sare după gust
o cană apă
o lingură cu oţet

Pentru a înlocui oţetul eu am folosit în loc de o cană cu apă o cană cu zeamă de compot de corcoduşe.

Cum am procedat:

Gazpacho este foarte uşor de făcut. Se spală bine toate legumele, castravetele se curăţă de coaja iar ardeiul de seminţe.

Tăiem legumele bucăţi şi le punem în blender. Adăugăm usturoiul şi frunzele de busuioc tăiate şi ele mărunt, zeama de la compot sau apă, uleiul şi amestecăm bine totul. Punem sare  şi piper după gust.

Dăm supa la rece pentru măcar jumătate de oră şi o servim cu crutoane.

Poftă bună să aveţi!

Advertisements

6 thoughts on “Gazpacho cu aroma de corcoduse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.