Prajitură cu pere şi ciocolată

Reţeta dulce a provocării “Bucătar curajos” de luna aceasta a fost propusă chiar de Ama, iniţiatoarea provocării. Ama ne-a propus o prăjitură în ton cu anotimpul de afară, adică cu pere de toamnă coapte şi aromate, iar pentru o savoare în plus “scăpăm” în compoziţie şi câteva bucăţele de ciocolată. Irezistibilă combinaţie, nu-i aşa? 😉

Faţă de reţeta originală eu am mai modificat ceva pe ici pe colo că deh, am şi un copil mic şi pofticios în casă, aşa că am mai redus din cantitatea de zahăr şi de ciocolată. Asta însă nu i-a ştirbit cu nimic din gustul aromat. Neapărat să o încercaţi şi voi 🙂

Ce ne trebuie:

  • 210 grame faină
  • 100 grame unt
  • o jumătate linguriţă de sare
  • un pic praf de copt
  • 50 grame de ciocolată
  • 3 pere medii
  • 2 ouă
  • 2 linguri de zahăr vanilat

Cum procedăm:

Curăţăm perele de coajă şi le tăiem bucăţele cât mai mici.

Radem ciocolata pe răzătoarea mare.

Cernem făina şi o amestecăm cu praful de copt şi sarea.

Într-un castron amestecăm untul topit cu zahărul vanilat, adăugăm ouăle bătute bine, perele, ciocolata şi apoi amestecul de făină şi praf de copt.

Amestecăm totul bine şi cu grijă că să nu strivim perele.

Punem compoziţia într-o tavă de chec unsă cu puţin ulei şi tapetată cu făină.

O dăm la cuptor, la 200 grade până trece testul cu scobitoarea (aproximativ 45 de minute).

O tăiem după ce se răceşte şi o servim alături de o cafea aburindă, un ceai cald sau o cană cu lapte fierbinte.

Poftă bună să aveţi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s