Salată de năut

salata_nautProvocarea secretă” de luna asta ne-a dat ocazia să o cunoaştem virtual pe Ioana şi a ei “Mansardă cu bunătăţi” plină de reţete delicioase. Nu ne-a fost uşor să alegem doar una dintre ele, iar motivul pentru care ne-am oprit la salata cu năut a fost chiar descrierea modului în care a fost preparată şi la baza căreia a stat simplitatea şi ideea de a folosi ingrediente pe care le avem deja în frigider. Perfectă deci pentru ideea pe care încercăm şi noi să o promovăm: mai simplu înseamnă mai gustos 😉

Ce ne trebuie:

  • o conservă de năut
  • un ardei capia
  • un gogoşar
  • o roşie mare
  • o ceapă roşie medie
  • două-trei linguri de măsline negre
  • două-trei linguri de capere în oţet
  • două ouă fierte tare
  • câteva frunzuliţe proaspete de busuioc
  • ulei de măsline
  • sare

Cum procedăm:

Desfacem conserva de năut, scurgem bine şi clătim năutul. Curăţăm şi tăiem ouăle bucăţi.

La fel procedăm şi cu ardeiul, gogoşarul şi roşia. Ceapa o tăiem solzişori.

Într-un castron amestecăm năutul, legumele, ouăle, caperele, măslinele şi asezonăm cu ulei de măsline şi sare după gust şi presărăm puţin busuioc tăiat pe deasupra.

Simplu, rapid, gustos şi sănătos cu câteva ingrediente pe care le avem la îndemână în frigider sau cămară.

Poftă bună să aveţi !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s