Ciuperci Pleurotus pane

pleurotus_pane_1

Ciupercile pleurotus se pot găti în mai multe feluri. Se poate face din ele o ciorbă falsă de burtă, se pot prăji la grătar, se pot adăuga în salate dar şi făcute pane. Din toate aceste delicii culinare m-am oprit astăzi la o porţie de ciuperci pane…

Ce ne trebuie:

  • 500 grame ciuperci pleurotus
  • 2 ouă
  • faina albă
  • ulei (untură) pentru prăjit
  • 100 ml lapte
  • aproximativ 150 grame de faină
  • sare
  • piper

Cum procedăm:

Spălăm cipercile în jet de apă, le fierbem 15 minute în apă cu sare dar nu mai mult de atât pentru că se întăresc.

Când sunt fierte le scoatem, le scurgem şi presăm fiecare ciupercuţă în parte ca să iasă apa din ea după care le tăiem codiţele, le sărăm şi piperăm şi ne apucăm de pregătit aluatul pentru pane.

Aluatul pentru pane este de fapt un aluat care seamănă cu aluatul pentru clătite.

Batem ouăle întregi cu puţină sare şi adăugăm făina în ploaie după care punem lapte ca să îl subţiem până devine ca o smântână groasă.

Punem untură sau ulei în tigaie la încins şi pregatim ciupercuţele.

Luăm ciupercuţa, o dăm prin făină apoi prin aluatul de clătită şi apoi o punem în tigaie la prăjit. Procedăm la fel atât cu pălăriuţele cât şi cu cozile. Sau dacă dorim codiţele le putem congela urmând sfaturile de aici.

Prăjim ciupercile pe ambele părţi după care le punem pe şerveţele absorbante.

Le servim alături de un orez la cuptor şi câţiva castraveciori muraţi.

pleurotus_pane

Poftă bună să aveţi!

Advertisements

4 thoughts on “Ciuperci Pleurotus pane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s