Cremă de ciocolată din dovleac copt

crema_dovleac

Cu frumoasa lui culoare, galben portocalie şi cu bogăţia lui de antioxidanţi şi alte substanţe nutritive, dovleacul ne face cu ochiul şi ne îmbie să îl gătim încă de la primele semne ale toamnei. Deşi este dulceag, el se se potriveste atât preparatelor sărate cât şi celor dulci.

Cristina, gazda provocării “Dulce Românie” ne-a aruncat luna asta mănuşa şi ne-a făcut să ne gândim ce am putea găti fără făina, zahar şi ulei. Nimic mai simplu: o cremă de dovleac cu aromă de ciocolată, un desert pe gustul celor mici dar şi a celor mari. 🙂

Ce ne trebuie:

  • un dovleac plăcintar mediu (aproximativ un kg)
  • trei linguri de cacao (sau pudra de roşcove)
  • trei linguri de unt de cacao
  • o mână de stafide
  • o jumătate de linguriţă de scorţişoară
  • esenţă de rom
  • frişcă pentru ornat (opţional)

Cum procedăm:

În primul rând coacem dovleacul. Îl tăiem, îl punem în tavă şi îl lăsăm la cuptor până se coace.

După ce este copt aşteptăm să se răcească , îl curăţăm de coajă şi îl tranformăm în piure cu ajutorul unei furculiţe sau a robotului de bucătărie.

Când piureul este gata amestecăm în el pudra de cacao, untul de cacao topit, stafidele, scorţişoara şi esenţa de rom.

În lăsăm câteva ore la frigider cât să se întrepătrundă aromele şi îl servim cu frişcă sau chiar fără pentru că este delicios oricum 🙂

Poftă bună să aveţi!

Advertisements

6 thoughts on “Cremă de ciocolată din dovleac copt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s