Frigărui de smochine învelite în prosciutto

frigarui_panceta

Mulţi dintre noi asociem smochinele cu ideea de preparat dulce, cum ar fi tarta cu smochine şi cremă frangipane. Însă ele merg foarte bine şi în preparate sărate iar una dintre cele mai rapide şi gustoase combinaţii este cea dintre smochine si prosciutto, un aperitiv cald demn de o masă festivă 😉

 Notă: Cantităţile sunt pentru o singură persoană

Ce ne trebuie:

două smochine verzi
două felii de prosciutto
câteva frunze de salată verde

Cum procedăm:

Spălăm smochinele şi eventul le curăţăm de coajă dacă aceasta nu ne place.

Le tăiem în două jumătăţi şi fiecare jumătate o învelim într-o felie de prosciutto.

Aranjăm smochinele învelite în prosciutto pe un beţişor pentru preparat frigărui şi apoi îl aşezăm pe grătar sau pe o tigaie neaderentă incinsă.

smochine_frigarui

Lăsăm pe foc până se rumenesc feliile de prosciutto, întorcând din când în când pe ambele părţi pentru a se găti uniform.

Le servim calde alături de salată verde. frigarui_smochine_verzi

Poftă bună să aveţi!

Cu această reţetă particip la provocarea “Dulce Românie“, găzduită această lună de către Cristina, care ne-a propus să gătim fără făină, zahar şi ulei. 

Advertisements

5 thoughts on “Frigărui de smochine învelite în prosciutto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s