Paste cu urdă şi dovleac copt

paste_dovleac

Reţeta de paste cu urdă şi dovleac merge de minune a fi inclusă în meniul copiilor mici. Este rapidă şi simplu de făcut şi aduce în alimentaţia acestora un aport important de vitamine şi minerale.

Ce ne trebuie:

200 grame de paste
trei-patru linguri de urdă de capră
trei -patru linguri de piure de dovleac copt
o lingură de smântână
sare după gust
2 linguri de parmezan ras (opţional)

Cum procedăm:

Începem prin a pune pastele la fiert în apă cu sare conform intrucţiunilor de pe ambalaj.

Cât pastele fierb pregatim sosul: amestecăm bine piureul de dovleac cu urdă şi lingura de smantână în aşa fel încât să devină ca o cremă fină. O asezonăm cu sare după gust.

Scurgem pastele şi peste ele încă fierbinţi turnăm sosul de dovleac şi brânză.

Amestecăm totul bine, aşezăm în farfurii şi presărăm pe deasupra puţin parmezan ras.

Aceasta este varianta sărată a reţetei.

Însă dacă vreţi puteţi să o consumaţi şi în varianta dulce, scoţând sarea şi parmezanul din lista de ingrediente şi adăugând o lingură, două de miere de albine în crema de brânză.

Poftă bună să aveţi!

Advertisements

One thought on “Paste cu urdă şi dovleac copt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s