Enchiladas cu carne de pui

enchiladas

Enchiladas este un preparat originar din Mexic care isi are originile inca de pe vremea maiasilor. Acestia foloseau tortillas umplute cu diferite ingrediente si apoi le dadeau la cuptor turnand deasupra un sos picant, preparat care este cunoscut sub denumirea de “enchiladas”.

Luna aceasta Laura ne-a sugerat sa gatim aceasta reteta pentru provocarea Bucatar Curajos initiata de Ama. Cum sunt fan preparate exotice nu puteam rata aceasta ocazie asa ca m-am pus pe treaba. Nu am prea respectat eu reteta Laurei, dar la final am obtinut un preparat sper, la fel de bun ca al ei. Asa ca atunci cand aveti pofta de ceva mexican puteti sa il probati si voi. Nu veti regreta.

Ce ne trebuie:

pentru tortillas:

650 grame de aluat

pentru sos (umplutura):

o ceapa
un catel de usturoi
200 grame de rosii in bulion
200 grame de bulion
200 grame de apa
o lingurita chimen
o lingurita seminte de mustar
o lingurita coriandru boabe
sare si piper dupa gust
200 grame de urda de capra
200 grame de carne fiarta de pui
o canita cu bulion
boia de ardei iute

Cum procedam:

Desi aceasta nu este chiar reteta traditionala de tortillas am preferat sa le fac eu in casa decat sa le cumpar si le-am preparat dintr-un aluat cu lapte. Pentru a face tortillas impartim aluatul in noua parti cat mai egale cantitativ din care formam noua bile.

Luam o bila de aluat si o punem pe masa de lucru pe care am presarat in prealabil putina faina si cu ajutorul unui sucitor o intindem intr-o forma cat mai rotunda pe care o intepam din loc in loc cu furculita.

turte

Punem o tigaie antiaderenta pe aragaz si o incingem foarte bine.

Adaugam foaia de aluat in tigaia incinsa si o coacem la foc mediu pe ambele parti.

Procedam la fel cu restul aluatului.

Cat timp facem turtele putem sa incepem sa pregatim si sosul.

Incepem prin a pune intr-o tigaie incinsa chimenul, semintele de mustar, enibaharul boabe si le lasam pret de doua trei minute sa se prajeasca usor, atat cat sa se elibereze aroma.

Adaugam o lingura de ulei, ceapa, usturoiul, rosiile in bulion, bulionul, apa, sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa si totul devine un sos bine legat.

Il lasam la racit dupa care adaugam in el branza (din care dam deoparte cateva bucatele) si carnea de pui taiate bucati si omogenizam totul bine.

Dupa ce tortillas si sosul s-au racit aseazam intr-o tava unsa cu putin ulei o foaie de tortillas peste care punem o lingura incarcata de sos si il intindem bine peste tot. Deasupra asezam alta foiae de tortillas si iarasi o lingura de sos. Procedam la fel pana punem toate cele 9 foi de tortillas.

Mie mi-a fost mai comod sa procedez asa insa voi daca doriti puteti urma metoda de preparare a Laurei care a grupat foile de tortillas in portii individuale de cate trei sau puteti sa umpleti tortillas individual rulandu-le ca pe clatite asa cum e reteta originala.

enchiladas_1

La final, deasupra ultimei foi punem cele cateva bucatele de branza pastrate si canita de bulion amestecat cu boia de ardei iute dupa gust.

Dam tava la cuptor la foc mediu timp de 15-20 de minute, cat sa se topeasca branza.

In final vom obtine o mancare gustoasa si foarte satioasa pe care o vom taia in portii individuale si o vom servi calda.

enchilada_2

Pofta buna sa aveti!

Advertisements

2 thoughts on “Enchiladas cu carne de pui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s