Supa dietetica cu varza de Bruxelles

supa_varza_Bruxelles

Cand mi-a venit ideea asta de a face supa din varza de Bruxelles am ezitat. Cu gandul la celebra supa clasica de varza din curele de slabire (care nu mi-a placut niciodata) mi-am zis ca nu are cum sa iasa ceva bun. Dar totusi am zis ca ar fi bine sa ii dau o sansa. A iesit  o supa cu un gust si o savoare deosebite pe care o voi face mai des de acum inainte. Si cum luna asta Laura si Liana, surorile de la transylvaniankitchen si gazdele provocarii Dulce Romanie, initiata de Mihaela ne propun sa gatim ceva cu varza, inscriu reteta la aceasta provocare. 🙂

Ce ne trebuie:

250 grame de varza de Bruxelles
un morcov
o ceapa
o bucata de pastarnac
un cartof
o mana de tulpina si frunze de telina taiata marunt
zece fire de patrunjel
doua linguri de ulei de masline
sare, piper
2 litri de apa
o mana de fidea
zeama de la o jumatate de lamaie

Cum procedam:

Curatam morcovul si  pastarnacul si le dam pe razatoare.

Taiem ceapa solzisori.

Curatam cartoful de coaja si il taiem cuburi de marime medie.

Intr-o oala mai mare punem la incalzit o uleiul de masline si apoi adaugam ceapa, morcovul si pastarnacul. Le calim un pic aproximativ o jumatate de minut (nu le prajim!) dupa care adaugam cartoful si o cana de apa, cat sa le acopere. Le lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp spalam si curatam varza de Bruxelles si apoi o taiem in jumatati.

Tijele de telina le spalam si le taiem marunt.

Cand celelate legume sunt aproape gata (cam dupa un sfert de ora) adaugam apa calda si cand incepe sa clocoteasca adaugam varza, frunzele de telina, sare si piper dupa gust

Mai lasam sa fiarba circa un sfert de ora cam pana se face si varza.

Intre timp spalam si taiem si patrunjelul.

Cand este aproape gata adaugam fideaua si mai lasam cinci  minute pe foc.

Cand este gata si fideaua luam oala de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt si zeama de la o jumatate de lamaie.

O servim calda!

Pofta buna sa aveti!

Advertisements

8 thoughts on “Supa dietetica cu varza de Bruxelles

    1. Nu am incercat decat cu varza proaspata dar nu vad de ce nu ar merge si cu cea congelata.
      Poate in toiul iernii o sa incerc si varianta asta. Deocamdata se gaseste pe piata proaspata si o prefer asa 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s