Rulada din carne de vita umpluta cu mar si mozzarella

rulada_vita

Daca pentru reteta de dulce din cadrul provocarii Bucatar Curajos lansata de Ama, propunerea a fost un tort cu ciocolata si zmeura, pentru reteta sarata Geta (Pansy’s recipies), ne-a propus o combinatie la care nu m-as fi gandit: chiftelute umplute cu mar si mozzarella. Cand am aflat am fost nerabdatoare sa o incerc si va asigur ca e ceva deosebit chiar daca eu am preferat varianta unei rulade la cuptor 😉

Ce ne trebuie:

300 grame de carne tocata de vita
un ou
doua linguri de pesmet
un catel de usturoi
o ceapa mica
o jumatate de mar
o jumatate de mozzarella
sare
piper
o lingura de ulei sau untura pentr uns tava

Cum procedam:

Amestecam carnea tocata cu oul batut bine, o lingura si jumatate de pesmet, ceapa tocata cat mai marunt si usturoiul dar pe razatoare sau pisat bine, un pic de sare si piper.

Curatam marul de coaja, il taiem bucati mici si presaram peste ele scortisoara.

Mozzarella o taiem felii si apoi bucati cat mai mici.

Amestecam marul cu mozzarella.

Pe suprafata de lucru intindem bine aluatul din carne tocata format, adaugam amestecul de mar si mozzarella si transformam totul intr-o rulada: ridicam din ambele parti si unim in partea de sus aluatul din carne “inchizand” la mijloc umplutura de mar si mozzarella.

Punem rulada intr-o tava de chec unsa bine in prealabil cu putin ulei si tapetata cu restul de pesmet.

rulada_vita

Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la temperatura de 200 grade.

Cand este gata o scoatem din tava, o lasam sa se raceasca cateva minute si o taiem felii.

O putem servi alaturi de muraturi de casa, sos de hrean, chutney sau un sos tzatziki.

Nota: Geta a folosit in reteta originala si hrean pe care din pacate eu l-am scos pentru ca am vrut sa-i dau si celui mic rulada. Insa ideal ar fi sa nu il scoateti din reteta pentru ca ii va da o savoare in plus. 😉

rulada_carne

Pofta buna sa aveti!

Advertisements

7 thoughts on “Rulada din carne de vita umpluta cu mar si mozzarella

  1. Buna si rulada ta.Trebuia sa ai curaj sa pui si hrean in compozitie si putina scortisoara ca rezultatul din punct de vedere al gustului ti-ar fi placut.Primeste carnea o aroma subtila si de loc tare. Te pup, bravo!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.