Cinci plante care purifica aerul din casa

interior casaLocuinta noastra este din ce in ce mai poluata cu substante chimice nocive care provin fie din vopsele cu care zugravim, din mobilierul pe care il folosim sau chiar hainele pe care le imbracam. In plus mai avem de a face si cu mucegaiuri, microbi si bacterii care inevitabil se mai aduna priin coltisoarele casei, ca sa nu mai vorbim de cazul in care mai avem si animale de companie pe care le tinem in casa.

Ce putem deci folosi, pe langa metodele zilnice de curatire a casei pentru a face din ea un loc cu un aer cat mai curat? Nimic mai simplu: plantele naturale cu proprietati de purificare a aerului care pe langa faptul ca va face aerul mai curat si vor ajuta la controlarea umiditatii ne si infrumuseteaza casa.

Iata mai jos cateva dintre ele:

1. Palmierul Bambus sau Chamaedorea seifrizii, cum i se mai spune oficial, ajuta la absorbirea substantelor chimice cum sunt formaldehida fiiind in acelasi timp si un deumidificator natural. Scorul acordat de NASA pentru randamentul de purificare a aerului este: 8,4 din 10!

palmier bambus
sursa foto: casamea.ro

2. Palmierul Areca sau Chrysalidocarpus Lutescens, are proprietatea de a mentine umiditatea aerului pe care il respiram eliminand astfel toxinele din aer. Aceasta proprietate il face sa fie recomandat persoanelor care sufera de alergii respiratorii sau de astm bronsic deoarece plamanii au nevoie de umiditate pentru a functiona la parametri optimi.

areca palm
sursa foto: netflorist.co.za

3. Crinul Peace sau Spathiphyllum este o planta care seama cu crinul pe care il avem in gradina si ajuta la curatarea mediului inconjurator de substante chimice precum formaldehida, acetona, benzen sau amoniac. Este potrivit in medii umede cum sunt baile pentu ca are capacitatea de a anihila si mucegaiurile.  

peace lily
sursa foto: egradini.ro

4. Gerbera margareta sau Gerbera jamesonii, este un somnifer natural datorita faptului ca este capabila sa produca cantitati mari de oxigen pe timpul noptii, fiind eficienta si in reducerea nivelului de tricloroetilena eliberata in aer din diverse substante folosite la tratarea textilelor sau a benzenului din vopseluri. Agreeaza locurile bine iluminate fiind potrivita deci a fi asezata in dormitoare.

gerbera
sursa foto: 2flowers.com

5. Limba soacrei (Sansevieria trifasciata) mai este numita si planta-sarpe datorita frunzelor ascutite si lunguiete si este una dintre plantele care ajuta cel mai bine la filtrarea formaldehidei care se poate gasi in multe dintre produsele de curatat, sevetele, hartie igienica etc. Este recomandat a se folosi in baie datorita faptului ca agreaza  lumina redusa si umiditatea crescuta din aer.

limba soacrei
sursa foto: citygarden.allshops.ro

Voi folositi plante pentru purificarea aerului in locuinta?

 

Advertisements

6 thoughts on “Cinci plante care purifica aerul din casa

  1. Timp de 2 ani am lucrat cu plantele si am invatat mult despre ele. Mi-as permite sa adaug la plantele tale cactusii asezati mai ales in preajma calculatoarelor sau televizoarelor si dracaena.
    Important e sa avem plante !

    1. Multumesc,Dana.
      Da sunt mai multe plante benefice si ar trebui sa ne folosim de puterea lor pentr a putea sa ne facem casa un loc cat mai placut si curat 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s