Mancarica din aripi de pui si masline

mancarica aripi pui

Cele mai cautate parti din pui pentru a fi gatite sunt pulpele si pieptul. Dar ce facem cu restul? Si aripile pot si gatite folosind o reteta simpla si usor de facut iar preparatul final va fi si el gustos. Asa ca va propun astazi o reteta de mancarica din aripi de pui si masline. O puteti incerca si voi. Astept impresii 🙂

Ce ne trebuie:

zece aripi de pui
un morcov
o ceapa mica
100 grame de masline
doi catei de usturoi
2 cm radacina de ghimbir
o jumatate de lingurita garam masala
doua cani supa de pui
doua cani bulion
o lingura de ulei de masline
sare, piper dupa gust

Cum procedam:

Aripile de pui le punem in apa si le fierbem un sfert de ora.

Intr-o tigaie adaugam uleiul si il incalzim usor. Adaugam usturoiul si ghimbirul, tocate marunt si calim usor cam jumatate de minut.

Adaugam ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoare si o jumatate de cana cu zeama de la fiert carnea.

Cand a scazut zeama adaugam, maslinele taiate fasii, bulionul si restul de zeama de la carne.

Lasam sa scada, iar cand este aproape gata adaugam si condimentele (garam masala, sare, piper).

Nota: Daca nu aveti garam masala puteti adauga doar sare si piper. Nu va avea acelasi gust dar tot va fi buna 😉

Pofta buna sa aveti!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s