Salam de biscuiti si rahat

salam de biscuitiDe prajitura asta imi aduc aminte de cand eram copil. As putea spune ca e prajitura copilariei mele 🙂 Se face usor, nu iti trebuie multe ingrediente, e gustoasa si destul de spornica, ca sa zic asa. Este vorba de, cred, atat de cunoscuta reteta de salam de biscuiti si rahat. Poate ca multi dintre voi o stiti deja dar eu oricm o notez aici, in jurnal.

Ce ne trebuie:

250 grame de biscuiti populari
250 grame de rahat
o cana cu apa
50 gram de unt
2 linguri de cacao
esenta de rom
o cana de nuci taiate marunt

Cum procedam:

Taiem bucati cat mai mici rahatul.

Intr-o cratita se pune pe foc, la topit rahatul si apa. Amestecam continuu ca sa nu se prinda de fund si din cand in cand mai zdrobim cu furculita bucatile de rahat ca sa le uniformizam si sa obtinem o crema.

Cand rahatul s-a topit si crema incepe sa se ingroase luam cratita de pe foc.

Lasam sa se raceasca putin si adaugam untul amestecand pana se topeste si acesta.

Punem in crema obtinuta biscuitii rupti bucatele, nuca taiata marunt, cele doua linguri de cacao si esenta de rom.

Pe un plaseu sau pe masa de lucru punem o folie de plastic pe care adaugam cativa biscuiti tocati foarte fin(aproape ca un pesmet).

Pe folie punem compozitia de rahat si biscuiti. Stragem bine si cu ajutorul mainilor ii dam forma unul sul pe care il infasuram in folia respectiva.

Dam la rece si taiem felii a doua zi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s