In cautarea unui loc de munca

joburiVenirea pe lume a unui copil este o fericire, o binefacere. Te bucuri de fiecare clipa cand il simti miscandu-se in burtica, plangi de bucurie cand il tii pentru prima oara in brate, plangi apoi, alaturi de el cand il doare burtica si are colici dar pretuiesti fiecare clipa petrecuta impreuna, fiecare moment cand il tii in brate, cand il mangai, cand il legeni.

In primul an sunteti nedespartiti, apoi incetul cu incetul, de voie sau de nevoie, se va obisnui sa stea si cu ceilalti membri ai familiei sau cu alti copii la cresa. O parte din mamici prefera, din diferite motive, ca dupa un an sa se intoarca la locul de munca pe care l-au avut inainte de a ramane in concediu de maternitate.

Altele continua sa stea acasa inca un an, beneficiind de indemnizatia de crestere copil pe care statul o da. Din aceste “altele”, o parte reusesc sa isi recapete vechiul loc de munca. Angajatorul nu mai este obligat sa le primeasca cu bratele deschise sau mamele poate nu mai sunt de acord sa accepte un program de lucru impovarator si care ar insemna sa isi vada copilul doar seara tarziu, la culcare.

Asa ca mamele din ultima categorie, cele care nu mai au un loc de munca dupa doi ani, dar care totusi au nevoie de un venit care sa le poata asigura traiul in prezent si viitor cauta alternative pentru a iesi din aceasta situatie. Unele, mai talentate, isi incep propria afacere sau incep sa lucreze, ca freelancer (pe cont propriu) de acasa iar altele isi cauta un loc de munca la un angajator.

A gasi un loc de munca in ziua de azi insa nu este prea usor. Ce posibilitati ai sa iti gasesti ceva? Mergi la interviuri, depui CV-uri peste tot, te inscrii in bazele de date ale agentiilor care ofera locuri de munca pe internet, intrebi fosti colegi de munca, prieteni, vecini daca nu cumva stiu ceva potrivit pentru tine. Pentru ca da, ideea este ca ti-ai dori o munca in care sa iti poti pune in valoare aptitudinile, talentele, studiile. Si ce te faci atunci cand majoritatea anunturilor sunt, de exemplu, de genul “cautam modele minim 18 ani pentru sesiuni Live Chat de engleza, franceza, italiana, germana, pentru studio videochat Galati“?

Accepti sau cauti mai departe in ideea ca aceasta nu este ceea ce tu ti-ai dorit pentru tine chiar daca lipsa banilor te preseaza iar castigurile promise din asa un job sunt mai mult decat ai putea tu sa visezi ca ai obtine din alta parte?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s