Excavatorul, prieten si dusman

excavatorPana a nu incepe lucrarile pe strada noastra nu prea bagam in seama masinile mari, grele. Aveam rar ocazia sa le vad si nu ma deranjau prezenta lor. De cand cu lucrarile de modernizare a cartierului de vest (asa cum este numita partea asta a orasului in care locuiesc) utilajele grele, mai exact exacavatorul a devenit, intai dusmanul si apoi prietenul nostru. Acum, vrand nevrand ele fac parte din viata mea. Va mirati de afirmatiile mele? Atunci cred ca ar fi cazul sa va si explic de ce spun asta.

Intai au venit utilajele grele cu picamere si au inceput sa sparga betonul. Au urmat si utilajele grele de excavat care ridicau cu cupa betonul si il puneau in camioanele care il carau departe de locul faptei. La fel au facut si cu pamantul. Au sapat si au carat pamantul pana cand au transformat strada intr-o mare groapa. Apoi au venit cei ce pun tevile de apa, le-au montat si… au plecat urmand sa revina utilajele grele ca sa astupe la loc groapa si sa refaca strada. Intr-o tara civilizata din occident aceasta lucrare ar fi fost facuta imediat. Insa cum noi traim intr-o biata tara, aflata la limita dintre occident si orient, ca sa nu comentez altceva, aceasta operatiune a fost facuta cam dupa o luna de zile.

Da, ati citit bine, o luna de zile noi am stat cu strada devenita un mare canal. Cu greu reuseam sa iesim din curte si sa pasim pe restul de trotuar pe care au binevoit sa ni-l lase intreg. Motivele? Neoficial ar fi multe. Ba ca aveau de lucrat in alta parte, ba ca nu mai avea motorina pentru ca se terminase cota pe luna respectiva, ba ca se stricase un utilaj si avea nevoie de filtre utilaje pentru inlocuire. In fine, intr-un tarziu au aparut si cei de la firma care a contractat lucrarea si au inceput sa astupe marea groapa.

Au revenit masinile mari pentru transportul pamantului si a prundisului, utilajele grele, cele pentru excavat dar si… cele pentru nivelat. Iar cand ultimele au inceput sa lucreze ziceai ca a venit un cutremur de gradul 6 cel putin. Nu sunt inginer, nu ma pricep si o fi fost necesar sa aduca asa ceva pe strada insa ma indoiesc ca s-au gandit si la consecintele pe care acele trepidatii le au asupra structurii caselor de pe strada. Pe scurt asta a fost cosmarul si o vreme incepusem sa port pica bietelor utilaje grele.

Pana cand, baietelul meu crescand, a inceput sa devina, culmea, fan masini grele, mai exact excavatoare. Nu stiu de ce il incanta asa de mult dar acum am ajuns sa le cautam noi pe strada cand iesim la plimbare, sa le urmarim pe geam cand trec prin fata portii si chiar sa ne jucam cu ele. Nu cu cele de pe strada, bineinteles ci cu cele de jucarie pentru ca, da, sunt si jucarii de acest fel. Acum din parcarea improvizata pe covor din camera stau la rand masina de politie, de salvare, de curse dar si excavatorul, masina care taseaza pamantul, camionul pentru transport si altele de acest gen care se folosesc in constructii. Sa va spun ca am si cateva puzzle in care erorii principali sunt excavatoarele?

Si uite asa, excavatorul a patruns in viata noastra si a devenit din dusman, prieten. 🙂

Advertisements

One thought on “Excavatorul, prieten si dusman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s