Ziua Mondiala a Apei

cristale apaStiati ca astazi, 22 martie se sarbatoreste in toata lumea Ziua Mondiala a Apei? Aceasta hotarare de a se serba in fiecare an, in aceasta zi apa noastra cea de toate zilele a fost luata in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Dezvoltare care s-a tinut in decembrie 1992 la Rio de Janeiro.

Acest lucru are ca scop incercarea de a aduce in atentia noastra problemele legate de protejarea resurselor de apa atat in ce priveste cantitatea cat si calitatea acesteia. Cu alte cuvinte sa ne faca sa constientizam ca apa este o resursa limitata si ar trebui sa incercam sa eficientizam consumul ei si implicit sa eliminam risipa.

De asemenea nu trebuie sa uitam nici o secunda ca apa este vitala pentru organismul nostru care in lipsa acesteia ar muri si de aceea trebuie sa o patram si curata, sa nu o mai poluam tocmai in ideea de a o putea si consuma. Fara hrana un organism uman poate rezista mai multe zile decat fara a bea apa.

Si daca nu stiati, apa are si o memorie a ei. Pare imposibil de crezut? Si totusi se pare ca este adevarat, cel putin asta arata ultimele cercetari din domeniu. Apa are o memorie proprie si inregistreaza orice influenta exterioara amintindu-si tot ce se intampla in jurul ei. Nu credeti? Rapiti-va zece minute din timpul vostru de astazi si urmariti acest mic documentar care arata ca apa are memorie.

Nu este insa singurul exemplu de acest gen. Multe dovezi despre acest fapt a adunat si cercetatorul de origine japoneza, Masaru Emoto care a demonstrat inca de prin anii 90, studiind forma cristalelor apei, faptul ca muzica, cuvantul sau rugaciunea poate schimba calitatea acesteia. Dr. Masaru Emoto a scris si o serie de carti despre acest subiect. Printre acestea se numara “Miracolul apei“, “Mesajele ascunse din apa” sau “Viata secreta a apei“, carti pe care le puteti gasi in orice librarie sau comanda de pe net de la librariile virtuale.

Sa serbam deci,azi, Ziua Mondiala a Apei si sa avem grija de ea in fiecare zi. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s