In jurul lumii – Honolulu (Hawaii)

honoluluDin visele mele face parte si dorinta de a vedea locuri indepartate si pline de frumusete. Acum totul e doar un vis care poate candva va deveni si realitate. Deocamdata ma limitez la a face un tur virtual in jurul lumii. Asa ca va invit si pe voi la o incursiune in jurul lumii, in locuri celebre pentru frumusetea sau istoria lor. Astazi mergem intr-o scurta vizita la Honolulu, capitala statului Hawaii, al cincizecilea stat din componenta S.U.A. Orasul si districtul Honolulu se afla pe insula Oahu din Arhipelagul Hawaii.

In limba localnicilor , Honolulu inseamna “golful linistit”. Orasul propriuzis are peste 390.000 de locuitori (2010), dar intregul district se apropie de un milion. In Honolulu si in suburbii se gasesc multe muzee, colegii si universitati. Personalitati celebre nascute in frumosul oras? Barack Obama (actualul presedinte american), Marc Dacascos (actor si campion la karate si kung fu), Nicole Kidman (actrita celebra), Nicole Scherzinger (megastar al muzicii pop, lidera trupei The Pussycat Dolls) si bineinteles regretatul Israel Kamakawiwo’ole, pentru a enumera doar o parte. Se pare ca peisajul mirific si clima tropicala placuta sunt benefice pentru dezvolarea personalitatilor!

Pentru mai multe detalii puteti consulta sursele de informare, eu va invit doar sa aruncati o privire pe filmuletul de mai jos.

Calatorii placute!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s