Unde mergem in vacanta – Manastirea Pangarati

pangaratiPe soseaua de la Piatra Neamt spre Bicaz o deviere la dreapta ne duce catre hidrocentrala „Dimitrie Leonida” de la Stejaru, alimentata cu apa din Lacul Izvorul Muntelui – Bicaz. Lasam in stanga uzina electrica, pentru ca nu aceasta e tinta noastra si ne continuam drumul spre Manastirea Pangarati.

Trei lucruri ne raman in minte dupa ce o vizitam, exceptand chestiunile care tin strict de latura monahala: curatenia desavarsita din interiorul lacasului de cult; dezvoltarea pe verticala a intregului ansamblu; peisajul de basm catre se intrevede spre valea Bistritei si catre muntii din jur.

Fiecare pietricica si fiecare floare pare pusa exact acolo unde trebuie, de parca un pictor atent la detalii a desenat totul cu mare grija.

Biserica veche si cea noua, precum si interiorul manastirii cu alei cu tot sunt cocotate pe munte exact acolo unde a fost loc si efectul este impresionant.

Un aparat foto este util pentru imortalizarea peisajelor care te pot duce cu gandul la Elvetia, dar care exista cu prisosinta si in frumoasa noastra tara.

foto: arhiva personala

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s