Pictura pe pereti

mickey si prieteniiFaptul ca in Saptamana Mare conform traditiei se face curatenia de primavara m-a dus cu gandul la mult visata camera a copilului. Am mai spus si intr-o alta postare de pe celalalt blog, lecturidemamica, ca in ce priveste odihna celui mic am ales cosleeping-ul. Am fost tentata la inceput sa il las sa doarma in patutul lui si chiar am experimentat asta, sfatuita fiind de cei batrani care sunt adeptii teoriei conform careia copilul trebuie sa doarma singur. Insa am renuntat foarte repede, asa ca al meu copil s-a obisnuit sa doarma cu noi in pat. Acum, ca e mai marisor, doarme in patutul lui dar… patutul e lipit de patul nostru, devenind practic o prelungire a acestuia. Asa ca desi adoarme, curajos, in patul lui, peste noapte ma trezesc cu el peste mine. Instinctul, banuiesc 🙂

Insa si cosleeping-ul are un timp al lui, sau mai bine spus o limita. De la o anumita varsta copilului ii trebuie camera lui, nu? O camera frumos aranjata si mobilata cu gust. Si cum unul din peretii din camera noastra de zi arata jalnic fiind transformat de micul pictor in sevalet si apoi inutil retusat/sters/spalat de parinti m-a facut sa ma gandesc ca totusi pictura pe pereti nu ar fi o idee rea. Bineinteles, cu conditia ca aceasta sa fie facuta de profesionisti si nu de cei ce isi cauta inca talentul :). Si de la aceasta idee am inceput sa fac cautari pe Google, cel ce stie tot, ca sa vad daca ar fi chiar posibil sa se realizeze acest lucru. Am constatat, cu placere ca este chiar o moda in a decora peretii din camera copilului in acest mod.

Sunt din ce in ce mai multi artisti care au facut din pasiunea lor pentru pictura un mod de a castiga altfel un ban, incepand afaceri de acest gen. Astfel camerei copilului i se poate da o nota de eleganta aparte pictandu-se pe perete scene din desenele animate preferate de cel mic. Se poate crea astfel un mic univers, o lume de basm, un spatiu doar al lui in care personajele din lumea povestilor sa il insoteasca pe cel mic ziua, la joaca si sa vegheze asupra lui noaptea cand doarme. Pentru realizarea picturilor se pot folosi vopsele lavabile, acrilic, tempera sau vopsele efervescente pentru a intari efectul de magie.

Din cate am inteles, pentru o pictura pe pereti de calitate, netezimea si calitatea peretelui este foarte importanta. Peretele pe care se va face pictura nu are voie sa aiba nici un pic de umezeala sau igrasie iar suprafata de lucru trebuie sa fie uscata suta la suta. Peretii vor trebui vopsiti inainte de a fi pictati, cu vopsea lavabila. Zugravitul cred ca este partea cea mai simplu de facut. Daca stai in provincie gasesti un mester zugrav bun care sa faca asta iar daca stai in capitala apelezi la o firma de zugraveli Bucuresti si ai peretii pregatiti pentru a fi pictati cu personajele sau scenele din desenele animate preferate de cel mic.

Voi ce parere aveti? Ati decora camera copilului cu picturi pe perete reprezentand personale sau scene din desenele animate preferate de copilul vostru?

Advertisements

2 thoughts on “Pictura pe pereti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s