Viata de blogger

blogA fi blogger este o pasiune care iti intra in sange. Incepi sa scrii timid, din placere sau curiozitate si ajungi pana la urma sa te indentifici cu blogul tau, sa gandesti aproape orice prin prisma lui. Daca blogging-ul nu este pentru tine o pasiune trecatoare si continui sa faci munca asta din placere ani la randul, ajungi pana la urma sa iti intre in reflex sa cauti in orice subiecte pentru a fi scrise pe blog.

De esti cu o carte in mana o citesti cu gandul la cum vei scrie recenzia. De te-ai apucat de gatit in baza imaginatiei stimulate de ceea ce gasesti in frigider sau camara te gandesti automat la cum sa explici in scris, cat mai bine, si fanilor blogului care sunt pasii de urmat pentru prepararea retetei. Daca te uiti la emisiunea sau filmul de pe programul de televizune preferat, devii un mic critic si incerci sa ii vezi punctele slabe sau cele ce ar merita sa fie laudate in scris… pe blog, evident. Chiar si daca faci curatenie generala in casa gandul tot la blog iti fuge.

O sa zambiti poate, daca o sa va spun ca eu, cand sunt prea obosita dupa atat stat pe blog, ca sa revin in forma ma apuc de… spalat vasele 🙂 Ei bine, da, se pare ca la mine aceasta activitate este una datatoare de idei despre cum sa scriu un articol pentru blog. Blogul culinar este ultimul aparut “pe piata”, din seria blogurilor din productie productie proprie. Si cu toate astea, se pare ca este cel care ajuta cel mai bine la a avea inspiratie pentru celelate doua bloguri, bucataria fiind locul in care apar “marile idei creatoare” care prind viata, intr-o forma sau alta, aici, in spatiu virtual alocat lor.

Uneori insa se intampla sa raman si in pana de idei sau altfel spus sa am “sindromul paginii albe”. Stau in fata calculatorului, as vrea sa scriu ceva dar nimic nu imi vine in minte. Nu as putea scrie despre lenjerii pentru hotel, de exemplu. Nu cred ca este un subiect care v-ar interesa si despre care ati vrea sa aflati prea multe. Subiectele trebuie alese in functie de specificul blogului respectiv, nu-i asa? Mai degraba ar merge sa scriu despre cum sa alegem lenjeria de pat potrivita. Asta e un subiect despre care m-am gandit sa scriu inca de cand am publicat articolul despre cum sa alegi cele mai bune materiale pentru decorarea casei.

Blogul este ca si copilul meu, creatie care trebuie hranita cu scrierile mele pentru a creste. Si cand lumea inconjuratoare nu imi este sursa de inspiratie le gasesc pe net cu ajutorul lui Google. Mi s-a intamplat, nu o singura data, ca citind despre ceva anume pe net sa imi vina idei despre unul sau mai multe articole pe blog. Asa se explica multimea de drafturi (pe care voi nu o vedeti) de pe blog. Drafturile sunt idei nedezvoltate, un fel de notite pe hartie despre ce ma gandesc ca v-ar interesa sa scriu.

Sa mai amintesc si de momentele din noapte cand ma trezesc din diferite motive si nereusind sa adorm imediat la loc, mintea imi fuge tot la… ce sa mai scriu pe blog? A fi blogger e o pasiune frumoasa care iti ocupa tot timpul si ajungi in cele din urma sa devii blogger cu norma intreaga 😉

Paste fericit sa aveti si sa ne auzim cu inspiratie si subiecte noi dupa sarbatori! 🙂

sursa foto: tweakyourbiz.com

Advertisements

6 thoughts on “Viata de blogger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s