Elevii care au scris un roman

carteIn noianul de stiri negative care ne prezinta zilnic cine pe cine a mai omorat, care pe care a mai violat si cine ce a mai furat, cu greu se mai strecoara cate o stire pozitiva, care sa ne binedispuna si sa ne faca sa vedem si partea frumoasa a vietii. Iata ca de curand am aflat ca elevii unei clase de la un liceu din Focsani au scris impreuna o carte, care a primit numai aprecieri frumoase.

Cei 30 de elevi ai unei clase de filologie de la Colegiul National Unirea din Focsani, au hotarat sa scrie cateva texte pentru o revista scolara. Dar proiectul lor a evoluat in cele din urma sub indrumarea profesoarei de limba romana pana sa devina un roman in toata regula.

In timpul sedintelor lor de creatie ei au discutat despre personaje, locatii, fapte si evenimente, astfel incat romanul a prins viata si a fost finalizat, avand titlul „Nu ma lasa sa stiu”. Alti profesori de limba romana care l-au citit au fost pur si simplu incantati de ceea ce au putut copiii sa faca cu multa munca si pasiune.

Personajul principal al cartii este boschetarul David, un roman emigrant in New York. Mai multe nu stiu sa va spun, dar daca ar fi sa-i cred pe cuvant pe criticii cartii, atunci as vrea sa o gasesc, sa o cumpar si sa o citesc. Cu astfele de elevi poate ca Romania viitoare mai are o sansa! 🙂

sursa: yahoo.ro

Advertisements

2 thoughts on “Elevii care au scris un roman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s