Ce cosmetice pentru copii sa alegem?

cosmetice-bebelusiVoi ce cosmetice pentru copii folositi? Care le considerati utile, necesare sau indispensabile? Cum le alegeti, pe ce criterii?

Am inceput cu o intrebare pe care poate ar fi trebuit sa o pun la sfarsit, ca de obicei, dupa ce imi spun parerea. 🙂 Insa de data asta am vrut sa schimb stilul si am inceput cu sfarsitul, cu intrebarea catre voi.

Parerea mea este ca ar trebui sa folosim cat mai putine cosmetice pentru copii si acestea sa fie de buna calitate, pe cat se poate naturale, fara substante chimice articifiale deoarece pielea este cel mai mare organ din corp si aceste substante sunt abosorbite imediat prin piele. Alegerea si folosirea cosmeticelor ar trebui de fapt sa se faca pe aceste considerente si in ce ne priveste si pe noi adultii.

Adevarul e ca in ziua de azi industria cosmetica a luat un avant puternic, produsele cosmetice folosindu-se pe scara larga datorita si pretului scazut al multora dintre ele. Pret care este obtinut din pacate pe seama calitatii. Ele trebuie intr-adevar sa corespunda unor standarde specifice de ordin tehnic, economic, comercial si de imagine. Trebuie sa corespunda unor principii de baza: sa fie produse usor de folosit, sa aiba un aspect placut, sa fie stabile in timp in ce priveste consistenta si culoarea si nu in ultimul rand sa fie consevabile un timp mai indelungat, de obicei trei ani.

Asa ca mai toate produsele cosmetice din ziua de azi, in afara de cele naturale, homemade, au incluse in compozitia lor arome sintetice adaugate pentru a parfuma pielea sau parul dar si pentru a acoperi mirosul de la alte ingrediente, pentru a imbunatati aspectul si consistenta produsului final sau pentru a mari capacitatea acestuia de a face spuma.

Toate aceste substante chimice, desi pe de o parte imbunatatesc anumiti parametri ai produsului final scad din eficienta si siguranta in ceea ce priveste sanatatea.

Printre substantele des intalnite in produsele cosmetice si de care trebuie sa ne ferim se numara: Hidrotoluenul butilat-ul, Glicerina, Polietilen glicolul, Propilen glicolul, grăsimi minerale cum sunt uleiuri minerale, parafina lichida, Petrolatum, Vaselina, etc, Lauril sulfatul de sodiu, Lauret sulfatul de sodiu,  Parabenii (metil-, propil-, izobutil-ul,etc. Sunt substante chimice care pot da diferite reactii alergice, pot irita ochii si pielea sau pot provoca boli precum cancerul.

Pana si parfumul care dupa denumire pare o substanta inofensiva poate sa indice un compex de zeci sau chiar mii de substante complexe care pot da reactii diverse cum sunt: migrene, ameteala, iritatii ale pielii, tuse sau chiar voma.

Parerea mea deci este ca trebuie, mai ales cand vine vorba de a utiliza cosmetice pentru copii sa ne uitam atent pe eticheta si sa alegem produse de calitate, prin calitate intelegand cu cat mai putine substante chimice care pot dauna pielii lor sensibile.

sursa foto: copilul.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s