Aer conditionat cu tehnologie Inverter

aparat aer conditionatNu stiu cum e vremea pe la voi dar pe aici e cam frig si ploua desi e vara in toata regula. Insa, vestea buna (sper ca si adevarata) e ca de saptamana viitoare vine in sfarsit caldura. Se zvoneste chiar ca ar urma o perioada de seceta, ceea ce ma duce cu gandul la acele temperaturi infernale care se vor apropia de 40 grade Celsius. Nici asa cald nu e bine, dar macar ne putem bucura de racoare in casa. Asta daca ne numaram printre norocosii care au in casa si un aparat de aer conditionat care, banuiesc ca va fi la mare cautare in lunile astea doua de vara care au mai ramas.

Despre aparate aer conditionat, am mai scris pe blog si in iarna cand visam la caldura verii. Va spuneam atunci ca acestea ar trebui alese tinand cont de cateva criterii: capacitatea echipamentului, consumul de energie electrica, nivelul de zgomot, functiile suplimentare (mod de racire rapida, mod de autocuratare, facilitati de programare pornire si oprire), etc. Si va aminteam in treacat despre faptul ca incepand de anul acesta nu va mai fi permisa comercializarea aparatelor de aer conditionat clasice ci doar a celor care folosesc tehnologia Inverter.

E si de inteles acest fapt. Aparatele de aer conditionat cu tehnologie Inverter au avantajul ca isi pot modifica continuu capacitatea in functie de nevoia de racire/incalzirea fapt ce duce in final la un consum mai mic de energie. Ele folosesc un compresor cu o capacitate frigorifica si calorica variabila si au o unitate electronica de control care controleaza capacitatea acestuia si turatia ventilatoarelor.

Sau mai pe inteles spus, la pornirea aparatului, compresorul functioneaza la capacitate maxima si reuseste sa raceasca incaperea mai rapid decat un aparat de aer conditionat clasic. Cand temperatura din incapare se apropie de cea la care se doreste sa se ajunga, capacitatea compresorului si turatia ventilatoarelor se micsoreaza progresiv. Astfel compresorul functioneaza la capacitate minima, doar pentru a commpesa pierderile de caldura reducand consumul de energie dar mentinand in acelasi timp temperatura setata.

Principiul de functionare al unui aparat de aer conditionat cred ca il stiti deja, cu ajutorul acestuia recirculandu-se aerul din interior. Iar ca agent de racire aceste aparate folosesc fluorocarburi cum este freonul care asigura racirea si absorbtia caldurii.

Un exemplu ar fi aparatul de aer conditionat Daikin, cu functionare silentioasa a unitatii interioare, filtru de aer standard, baleire automata pe verticala si clasa energetica A.

Tot pe acelasi site, confortshop.ro, am vazut ca sunt si alte oferte care pot face cu ochiul celui ce vrea sa isi achizitioneze acum un aparat de aer conditionat. De exemplu: la orice aparat de aer conditionat Osaka pe care il cumperi primesti cadou un calorifer cu sapte elementi sau la orice aparat de aer conditionat Techno cumparat primesti cadou un radiator cu halogen de 1200 W.

Oferte avantajoase sunt. Mai greu e pentru noi sa ne decidem ce tip de apararat de aer conditionat cu tehnologie inverter sa cumparam. Insa pentru un sfat bun cred ca trebuie sa apelam la specialistii in domeniu. Eu doar v-am explicat de ce sa alegem acest tip de aparat de aer conditionat si v-am dat niste idei. 😉

Advertisements

One thought on “Aer conditionat cu tehnologie Inverter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s