Cat de usor poti planifica o calatorie

calatorieDe mica mi-a placut sa calatoresc. In timpul vacantelor de vara plecam cu autobuzul la bunicii din partea mamei, sau cu trenul in cate un circuit turistic prin tara. Pe vremea aceea circuitele CFR erau o modalitate excelente de calatorie pentru cei care nu aveau masina. Dar in afara de calatoria propriu-zisa, un farmec aparte il aveau pregatirile din saptamanile de dinainte.

Vedeam harta si cu ochii mintii totodata si locurile pe care aveam sa le vizitez. Un atlas geografic scolar era prima optiune, urmata de o harta mai mare a Romaniei, din aceea care se agata pe perete. Cartulia cu mersul trenurilor venea sa completeze informatiile. Despre locurile de vizitat se mai putea citi cate ceva in diverse articole de prin reviste, almanahuri, monografii. Daca nu le aveai, cateva ore la biblioteca oraseneasca iti asigurau informatiile necesare.

Cautatul era totusi dificil si consumator de timp. Pana in zilele actuale asta a fost situatia, dar acum Maria Sa Internetul iti oate oferi toate aceste informatii mult mai repede. Gasesti mii de date si fotografii despre aproape orice loc, astfel incat planificarea unei calatorii devine o activitate cu adevarat placuta. La toate astea se mai adauga si hartile interactive, care te pot ajuta sa stabilesti traseul cu diverse deviatii si variante, sa le modifici usor in cateva secunde si sa calculezi timpii si costurile necesare.

Daca le vrei pe poate intr-un singur loc, le ai pe Aplicatia Harta CeSaVezi in Romania, de exemplu. Desigur ca nu este singurul site sau singura aplicatie de acest gen, pentru ca Internetul este imens, dar sunt premiati si premianti in asa ceva. Si chiar daca nu o sa ajungi poate intr-un anumit loc, poate fi efectiv o joaca interactiva si educativa sa faci o calatorie virtuala in acest mod. Ce departe suntem de anii adolescentei mele cand harta agatata pe perete ma ajuta sa calotoresc…

sursa foto: http://www.vistawallpapers.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s