Cadouri crestine, cadouri speciale

magnet-cruce-psalmiCui nu-i place sa primeasca daruri? Un mic obiect primit de la cineva ne creaza placere si buna dispozitie si ne ofera in timp clipe de aducere aminte. Chiar si o foaie de hartie frumoasa, sub forma unei diplome primita cu vreo anume ocazie imi starneste si acum frumoase amintiri despre evenimentul la care a fost obtinuta si despre stradaniile din vremea aceea.

Dar este de asemenea foarte frumos si sa faci daruri, mai ales persoanelor care stiu sa aprecieze si sa se bucure de acel ceva, care poate fi mic ca valoare, dar mare ca incarcatura emotionala.

Uneori este greu sa te decizi ce daruri sa faci. Exista oameni si oameni cu gusturi complet diferite. Pe cei apropiati din familie si din casa, dintre rudele apropiate si dintre prieteni, ii mai cunosti si sansa sa nu nimeresti cadoul potrivit este mult mai mica. Dar ce te faci cu persoanele complet necunoscute, cu care poti sa vii in contact si este posibil sa apara si situatii in care doresti sa le faci un mic dar?

Sau un alt caz, la fel de dificil, este cel in care doresti sa faci un cadou unei persoane foarte bogate, care are de toate. Ce poti sa-i oferi ca sa isi aminteasca de tine si sa fie si in limita bugetului pe care tu ti-l poti permite?

O idee care mi-a venit referitor la astfel de situatii consta in a face cadouri crestine. Ma refer la acele mici obiecte care vor face placere cuiva numai prin faptul ca reprezinta un mic simbol al religiozitatii noastre. Intr-o excursie scolara un copil isi poate cumpara de la o manastire pe care o viziteaza o cruciulita mica de exemplu, care nu costa deloc mult, dar care peste ani ii va aminti si de manastire, si de excursie si de colegii cu care a fost in calatoria frumoasa si de doamna invatatoare…

Pot exista multe obiecte care sa ne sugereze legatura noastra cu Divinitatea si care sa ne faca mai curati si mai buni numai cand le privim. O agenda pe coperta careia este desenat frumos un inger parca ne indeamna la a scrie in ea numai lucruri frumoase. O carte despre evenimente importante din istoria noastra parca se cere mai cu nesat citita. Chiar o banala cana in care sa ne bem dimineata cafeaua pare ca o sa-i dea un gust mai bun si o sa ne linisteasca daca pe ea este scris un verset din Biblie sau o rugaciune, sau este pictat un frumos si tihnit peisaj.

Copiii pot si ei sa se bucure de jucarii specifice varstei, care sa nu aiba imagini cu roboti distrugatori, ci cu blanzi pastori, de exemplu. Ideile de acest gen pot fi nenumarate.

Iar cei de alte religii sa nu se supere pe noi crestinii, dar pot sa aiba si ei parte de astfel de cadouri ornate cu simboluri din credinta noastra si de ce nu, dintr-a lor. Simboluri care sa sugereze pacea, linistea, intelegerea, toleranta…

Voi ce parere aveti despre acest gen de cadouri? Le considerati sau nu potrivite pentru diferite ocazii?

Advertisements

One thought on “Cadouri crestine, cadouri speciale

  1. Eu fac cadou icoane cam la fiecare prieten/cuplu care are vreo ocazie deosebita, in genere le comand cu un sfant sa aiba legatura cu ei (nume, copil), dar am cumparat si doar pentru ca erau incredibil de frumoase. O icoana in ulei costa destul de mult si in genere oamenii sunt mai practici si nu se indura sa-si ia si eu cred ca e un cadou minunat. Eu am primit icoana, dar am primit si carte de rugaciuni (am inclusiv una de buzunar primita de Craciun acum 23 ani la biserica de la tara) si candela din casa cel mai simplu si mai clasic model (cred ca nu e mai mult de 10 lei), dar mi-a facut o bucurie nemasurata. Si biblia este tot cadou de ziua mea… Sunt cele mai frumoase cadouri:*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s