Prin muntii Neamtului

cabanaNu, nu este vorba despre Calistrat Hogas, pe care, daca iubiti natura si calatoriile, as vrea totusi sa vi-l recomand cu caldura. Este vorba de fapte petrecute in timpurile actuale, in acest abia inceput, dar atat de zbuciumat secol XXI. Nici nu mai stiu cum s-a intamplat exact, ca am primit o invitatie la aniversarea zilei de nastere a unei foste colege din liceu. Bine, veti spune, dar ce-i asa de extraordinar sa primesti o invitatie la o aniversare? Ca doar asta se intampla mereu in cercurile de prieteni.

Faptul surprinzator (primul) a fost ca nu ne mai vazusem de ceva ani buni, desi fosta colega locuieste destul de aproape, intr-un oras vecin. Prin urmare nu pot spune ca suntem foarte apropiate, desi in liceu eram in aceeasi “gasca”. Al doilea fapt suprinzator a fost ca au fost invitati mai multi dintre fostii colegi, care locuiesc in zona. In total sapte familii. Al treilea fapt surprinzator, incitant si provocator in acelasi timp a fost locatia aleasa pentru petrecere: o cabana vanatoreasca situata in Muntii Neamtului, intr-o zona destul de izolata, dar de o frumusete salbatica ce poate fi redata  cu greu prin cuvinte.

Ca sa ajungem acolo a trebuit, dupa parcurgerea drumurilor asfaltate, sa mai mergem cativa kilometri (vreo 7) pe un drum pietruit (macadam) destul de bun si apoi inca pe atat pe un drum forestier din pamant (si acesta destul de bun, din fericire). Fusesem de fapt anuntati ca nu sunt necesare pentru deplasare masini de teren, ci din cele obisnuite, numai sa stie si soferul sa evite santurile si gropile.

La inceput am fost putin reticenta, cand am auzit unde trebuia sa ajungem. Eu sunt un pic conservatoare, nu ma arunc in necunoscut fara sa am toate datele la dispozitie si, desi imi plac surprizele, ma si sperie in acelasi timp. Asa ca m-am speriat un pic cand, dupa ce am strabatut ultimul sat, am observat ca au disparut stalpii de la instalatia de alimentare cu energie electrica si padurea care ne inonjura devenea tot mai deasa. Primisem indicatii precise despre cum sa ajungem acolo, dar fricoasa din mine intrase in alerta.

In sfarsit padurea s-a desfacut intr-o imensa poiana si am gasit cabana vanatoreasca. Era draguta, din lemn, dar imi parea mica. Ma gandeam cum vom dormi cu totii acolo, cei 14 adulti plus cativa copii. Si ma mai gandeam, cum vom ne vom distra, ca intr-adevar, locatia nu era alimentata cu energie electrica. M-a linistit la inceput sotul, care razand, a spus ca vom petrece foarte romantic la lumina lumanarilor. M-au linistit apoi evenimentele, cand am descoperit ca s-a pornit ceva care facea un zgomot ca un bazait si s-au aprins si luminile. Generator curent Kipor KDE 12000 TA se numea “micul monstru electromecanic” care mi-a rapit o posibila seara romantica la lumina lumanarilor, dar care ne-a adus pe toti in civilizatie.

Sotul meu mai vazuse generatoare de curent, dar acela de acolo l-a fascinat pur si simplu. A aflat de la cel care raspundea de cabana (si care organizase impreuna cu fosta colega petrecerea), mai multe detalii tehnice si mai ales de unde l-a achizitionat proprietarul cabenei adica de la SC TEOMAR SRL. Firma respectiva comercializeaza generatoare marca Kipor, GenPower si Stager la care ofera garantie doi ani (pentru persoanele fizice) sau un an (pentru persoanele juridice). In plus ofera si service la nivel national la cele mai ridicate standarde, ofera gratuit consultanta in alegerea generatorului si transport gratuit pentru comenzi mai mari de 3000 de ron. Daca sunteti interesati sa achizitionati si voi un astfel de generator mai multe informatii gasiti pe site-ul societatii, www.generatoaredecurent.info

Eu raman cu gandul la petrecerea de atunci care a fost una pe cinste, dar ma gandesc si cu nostalgie si la natura salbatica din timpul calatoriilor lui Calistrat Hogas.

sursa foto:turismromanesc.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s