Manastirea Saon

Aceasta manastire care face parte din salba de manastiri nord-dobrogene este situata in judetul Tulcea, la 27 de kilometri de orasul resedinta de judet (si nu la 11 kilometri, asa cum am citit aceasta informatie eronata pe alte site-uri). Se ajunge la Saon calatorind pe drumul Tulcea-Isaccea-Galati si facand la dreapta pe un drum secundar, intre Somova si Isaccea.

De o parte sunt dealurile pline de vita de vie iar de cealalta parte sunt baltile care se gasesc in lunca Dunarii (printre care si Lacul Somova), acesta este peisajul salbatic in care se afla manastirea. Se spune ca a fost infiintata in 1846 de niste calugari plecati de la Manastirea Celic Dere. Ambele sunt acum manastiri de maici.

Pe langa biserica foarte frumoasa, a carei pictura este impresionanta, pe langa chiliile si acareturile care se construiesc pentru bunul mers al vietii de obste la un astfel de asezamant, puteti vedea la Manastirea Saon si o crescatorie de pauni si de fazani. De asemenea harnicele maicute cresc albine si vand turistilor mierea care le prisoseste. Pe langa miere aici se mai gasesc de cumparat oua de gaina si de prepelita, tuica, vin alb si rosu, toate produse in gospodaria manastirii dupa metode traditionale.

Va las sa vedeti cateva imagini de la manastirea Saon, intr-un filmulet pe care l-am gasit pe youtube. Asta pana reusesc sa imi fac timp sa descarc pozele din vacanta 🙂

Advertisements

2 thoughts on “Manastirea Saon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s