Papionul, un cadou elegant

papion negruIn anumite situatii barbatii trebuie, sau doresc sa se imbrace in tinute care sa denote eleganta si sobrietate. Costumele de tot felul par a fi piesa principala a unei astfel de tinute. Dar pe langa costum si celelalte piese vestimentare, cum ar fi camasa si pantofii, isi au rolul lor. Sa nu uitam insa si accesoriile. De multe ori lasate in umbra, acestea pot sa confere o nota distincta intregii tinute, fiind uneori chiar in centrul atentiei. Cravata pare a fi accesoriul nelipsit de la o tinuta business, iar o varianta a acesteia, papionul, castiga din ce in ce mai multi adepti, mai ales in cazul tinutelor pentru ocazii speciale, cum ar fi nuntile de exemplu. Un mire elegant va opta aproape intotdeauna pentru un papion deosebit.

Termenul in limba romana vine din franceza, unde papillon inseamna fluture, cu referire la forma specifica a acestuia. Originea istorica a acestui accesoriu nu poate fi stabilita cu exactitate, dar o teorie bazata pe date istorice ne duce la razboiul de 30 de ani (1618-1648), cand mai multe regate europene s-au aflat intr-un conflict lung si sangeros. Se spune ca soldatii croati purtau in jurul gatului cu scopul de a fixa gulerul camasii, o esarfa-legatura, pe care francezii au numit-o cravat (adica croat). In anii de dupa incheierea conflictului, barbatii din clasele nobiliare franceze si nu doar ei, au adoptat cravata-papion si mai departe creativitatea celor care le produceau nu a mai putut fi ingradita.

Ei bine, nici in ziua de azi modistii nu au ajuns la un consens in dilema daca un papion trebuie considerat a fi o piesa distincta de o cravata sau doar o varianta a acesteia, adica un nod special de cravata. Si nici la intrebarea ce a fost mai intai, papionul sau cravata nu s-a raspuns inca.

Pentru sceptici, care cred ca papionul ar fi prea copilaresc, le fac o trimitere la imaginea lui Winston Churchill, primul ministru al Marii Britanii in timpul celui de-al doilea razboi mondial, omul care a condus o natiune intr-o perioada foarte dificila.

Churchill

Este o imagine care sugereaza distinctie si eleganta, dar si forta si hotarare. La fel cum imi sugereaza si imaginea unui mire care poarta un frumos papion negru.

Asa ca, dragii mei, cititori, nu va temeti sa purtati papioane. Si… dragele mele cititoare, nu va temeti sa faceti cadou, barbatului de langa voi un papion. Cu siguranta va aprecia cadoul elegant.

Nu stiti de unde sa le cumparati? Le gasiti la un clik distanta de voi, pe net. Un exemplu ar fi chiar magazinul online papioane.eu, unic importator si distribuitor a peste 500 de modele unice de papioane pentru barbati. Ceea ce mi s-a parut mie interesant si de ce va recomand tocmai acest magazin este faptul ca am vazut ca face des reduceri de preturi si ca returul este gratuit timp de 30 de zile. 😉

Cumparaturi placute sa aveti!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s