Ceasuri… si ceasuri

ceasAm gasit zilele trecute, cautand altceva, ca asa se intampla, o cutiuta uitata prin sertare. In cutiuta, diverse bijuterii fara valoare, din cele pe care le cumpara uneori fetele dintr-un capriciu al modei efemere sau dintr-o pornire de moment. Cred ca toate erau de prin vremea liceului si a facultatii si cred ca nu le-am mai purtat de zeci de ani. In cutiuta era insa si un ceas drag mie, care din pacate nu mai functiona de multa vreme si pe care nu am mai apucat sa ma interesez macar daca se mai poate repara. O bijuterie de ceas micut cu mecanism mecanic pe baza de arc, pe care l-am primit cadou demult, tare demult.

Am vazut ca astfel de ceasuri nu prea se mai gasesc acum. Am cautat pe net sa vad cat mai costa un ceas obisnuit, nu prea scump si am constatat ca ceasurile electronice cu mecanism pe baza de cristal de quartz sunt acum cele mai intalnite. In afara de acestea am gasit si ceasuri cu mecanism mecanic automatic, dar acestea fiind mai mari si mai grele se adreseaza in general barbatilor. Dar acele ceasuri mecanice cu arc care “se intoarce” aproape ca nu se mai gasesc si nu stiu de ce. Cred ca cele electronice sunt mult mai usor de fabricat, mult mai ieftine si mai precise. Iar cine vrea un ceas mecanic isi ia unul automatic, ca tot are suficienti bani de dat.

Sotul meu are si el un ceas mecanic cu arc, care are 33 de ani vechime si inca functioneaza. Este foarte mandru de ceasul lui rusesc Raketa, care mai are ceva special si deosebit de rar. Are o banala bratara din otel inoxidabil, dar care este produsa in Corea de Nord. Asta pentru ca pe vremuri se mai gaseau pe la noi produse din aceasta tara izolata si indepartata si intamplarea a facut ca sotul meu sa o cumpere dupa ce cureaua din piele a ceasului se uzase.

Am cautat pe internet mai multe site-uri care vand ceasuri, ca sa vad care mai sunt preturile. Ma gandesc la cadouri desigur, dar si la mine si la sotul meu, pentru ca un ceas poate fi oricand un cadou minunat, o supriza placuta pentru cel care-l primeste si o amintire vie pentru foarte multi ani. Exista zeci si sute de modele pentru toate gusturile si toate buzunarele. Trebuie doar sa stiti foarte bine ce cautati, pentru ca este ca la masini: comparatii se pot face doar intre produsele din aceeasi clasa.

Advertisements

5 thoughts on “Ceasuri… si ceasuri

  1. Te referi la ceasurile cu remontoar.Nici ceasornicari nu mai sunt.Cum nici televizoarele nu mai sunt ca odata(pe lampi) si nici depanatori tv nu stiu sa mai fie.Odata iesite din fabricatie au disparut si meseriile .Astfel fabricarea obiectelor respective nu-si mai are rostul.

      1. Ei, stai linistita. E batran si nici nu mai are ce repara.Insa in orasele mici mai sunt unii ceasornicari. 🙂
        Cred ca de fapt doar pasiunea le-a mai ramas ca in rest nu prea mai au ce repara…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s