Verighete pentru o viata dulce impreuna

verigheteVerighetele sunt cele mai comune bijuterii. Chiar daca inelele, cerceii sau bratarile sunt in numar mai mare, pentru ca orice doamna sau domnisoara poate avea mai multe, verighetele raman totusi pe primul loc in ceea ce priveste importanta si semnificatia lor. Cate emotii incearca un cuplu tanar atunci cand stabilesc sa se casatoreasca… Cumpararea rochiei de mireasa pentru ea si a verighetelor pentru amandoi sunt evenimentele cele mai emotionante din perioada premergatoare nuntii. Si daca rochia de mireasa se poarta o singura data, verighetele se vor purta toata viata si de aceea trebuie sa fie cat mai deosebite.verigheta aur alb

Imediat dupa evenimentele din 1989, imi amintesc ca abia daca trecusera cateva zile, printre dorintele exprimate de oameni la radio am retinut si dorinta unui cuplu de a putea cumpara din magazine… verighete. Asta pentru ca in perioada respectiva verighetele din aur, care ar fi trebui sa fie nu un lux, ci efectiv un drept al omului, nu se puteau cumpara oficial. Trebuia sa le cauti pe piata neagra, la preturi uriase, riscand incalcarea legii si riscand sa fii pacalit de excroci, cum de altfel se si intampla adesea. Din acest punct de vedere economia (semi)capitalista in care traim este un  mare castig. Fiecare poate sa isi cumpere bijuterii la pretul pietii, din orice magazin care le vinde, cu garantie si cu incredere. Nu trebuie sa le cauti la pe la colturi intunecoase si pe la persoane dubioase. Sunt frumos expuse la lumina in vitrine, le poti proba, le poti incerca, le poti vedea si intoarce pe toate fetele si le poti cumpara daca iti plac.

barbat cu verigheta

Cum era si firesc, odata cu dezvoltarea internetului si a comertului on-line, au aparut si magazine virtuale care vand si bijuterii de tot felul. Se gasesc bijuterii frumoase din aur, argint si platina, cu sau fara pietre pretioase sau semipretioase, din productia interna sau de import, fabricate de mesteri artizani sau de cele mai mari companii de profil din lume. Preturile difera in functie de o multitudine de factori si sunt intr-o plaja foarte larga, de la cele mai accesibile la cele exorbitante, pentru produsele de lux.

Am scris intr-o recenzie la o carte cate ceva si despre diamante. Sunt extrem de greu de prelucrat si tocmai de aceea sunt putini in lume cei care stiu sa o faca bine. Aceste pietre pretioase reprezinta perfectiunea in lumea fizicii si mineralogiei, prin prorietatile pe care le poseda. Dar si in lumea bijuteriilor diamantele sunt o intruchipare a perfectiunii, a stilului si rafinamentului. Asa am aflat despre verighete din aur alb si galben care au si diamante incrustate.

verigheta diamant

Trebuie sa marturisesc ca aurul alb m-a atras de la inceput, de cand l-am vazut si l-am admirat. Si chiar imi puneam intrebarea cu privire la verighete, despre ce o mai fi de inovat in domeniul designului. Ca doar la urma urmei este vorba despre un cerc… Ei bine, se pare ca imaginatia bijutierilor nu are limite. Diferitele combinatii din aur alb, galben si roz cu diferite modele de pietre incrustate te duc intr-o lume de infinite posibilitati ale banalului… cerc.

Aruncati o privire aici, ca sa va convingeti sau sa va luati verighete pentru o viata (dulce) impreuna. Intrati si daca sunteti casatoriti, doar ca sa admirati. Sau poate sa va alegeti altceva, pentru ca mai exista si altfel de bijuterii in afara de verighete. 😉

Advertisements

2 thoughts on “Verighete pentru o viata dulce impreuna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s