Masini de spalat… cu probleme

masina spalatOdata cu dezvoltarea generala a societatii au aparut si aparatele electrocasnice, fara de  care nu ne putem imagina viata intr-o locuinta moderna. Cu o jumatate de secol in urma, pentru ca nu aveau frigidere, bunicii nostri trebuiau sa gateasca zilnic. Mai tineau la rece unele produse alimentare, in beciuri sau chiar in fantani. Rufele le spalau doar manual, in vase potrivite, cum ar fi albii de rufe din tabla sau chiar ciubere de lemn. Era o activitate mare consumatoare de resurse, atat de timp cat si de energie.

Apa trebuia incalzita pe plitele alimentate cu lemne si asta nu era simplu. In orice caz, trebuiau sa isi planifice cu grija o zi intreaga pentru operatiunea de spalare a rufelor. Acum cand s-au adunat destule rufe murdare, sau pur si simplu “cand ne vine”, le luam din cos si le aruncam intr-o masina de spalat, apasam pe cateva butoane si gata… putem face altceva in acest timp. Cel mai “dificil lucru” este sa le scoatem din masina si sa le intindem pe undeva la uscat…

Aproape ca se intampla o adevarata tragedie atunci cand masina de spalat se strica. Una noua este destul de scumpa si necesita un efort financiar considerabil din partea familiei. Mai exista si varianta apelarii la un serviciu de reparatii masini de spalat. Asta desigur, in situatia in care reparatia se poate face si nu dorim (inca) sa achizitionam o masina noua. Vom cauta un contact prin agenda telefonica, pe la rude, prieteni si cunostinte, pe la cei care s-au mai confruntat cu o asemenea problema capitala intr-o gospodarie. Acum mai putem cauta si pe internet, reparatii masini de spalat Bucuresti, de exemplu daca suntem din capitala tarii. Daca nu, inlocuiti numele orasului… cu cel in care locuiti, sau cu cel al unui alt mare oras din apropiere. Poate aveti noroc sa gasiti mesterul potrivit.

In orice caz, trebuie mai intai sa consultati un specialist sa vada, sa verifice, sa masoare si sa va spuna exact ce are (sau ce n-are) masina dumneavoastra. Sa decideti daca reparatia poate fi facuta la un cost care sa o justifice. Am mai scris despre patania mea cu masina de spalat rufe (si acum este la fel de nefunctionala) si despre firmele producatoare, care in goana nebuna dupa profit, aleg solutii tehnico-constructive care sa minimizeze costurile de productie, in detrimentul durabilitatii. Mare noroc avem noi romanii cu felul nostru de a fi inventivi, de a cauta solutii neconventionale la orice problema. Astfel am constatat cu placere ca mesterii nostri s-au adaptat si acum pot sa repare si defectiuni pe care producatorii de aparatura electrocasnica le-ar dori… ireparabile…

Voi cum va “impacati” cu masina voastra de spalat rufe? 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Masini de spalat… cu probleme

  1. am patit si eu sa mi se stice masina de spalat iar pretul pentru reparatie era exorbitant de mare daca mai puneau eu ceva bani imi cumparam alta noua….totul depinde de ce anume se strica pentru ca nu mereu este mai convenabil sa o repari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s