Educatie la distanta pe tableta

tabletaDespre invatarea cu ajutorul computerului am mai scris pe blogurile mele. Faptul ca acest mod de invatare nu este un moft sau o moda, ci o modalitate foarte serioasa de instruire, poate fi confirmat si de atentia care i se acorda chiar de catre institutiile care coordoneaza educatia la nivel national peste tot in lume, nu numai la noi. In viata sociala termenul a intrat sub denumirea de elearning, de la “e” (electronic) si “learning” (invatare), cuvinte provenind desigur din limba engleza.

Din ce in ce mai multi copii, tineri, adulti si chiar persoane aflate la varsta senectutii, au aflat despre avantajele invatarii cu ajutorul calculatorului si a internetului. Poti sa stai acasa, comod, cand vrei si cat vrei si te poti instrui in ritmul propriu in foarte multe domenii, afland chiar mai multe noutati decat la scoala. Sau poti suplimenta tocmai ceea ce ai invatat la scoala, cautand noi surse de informatii, noi idei, noi modalitati de autoperfectionare.

Mini-computerul tableta, cunoscut ca si tableta a intrat de cativa ani in viata noastra. Tableta nu ofera posibilitatile uriase ale unui computer, dar este mai portabila si mult mai accesibila ca pret. Aproape fiecare copil isi doreste una, iar unii copii deja au obtinut-o. Si ca sa fim sinceri, exista jucarii stupide mult mai scumpe decat o tableta… Cu o tableta te poti si juca, dar poti si invata.

Am aflat recent ca platforma educationala e-istet, despre care am mai scris pe celelalt blog (pe “Lecturi de mamica“), si site-ul Magic Led au initiat un parteneriat foarte interesant, prin care puteti oferi copiilor vostri tableta mult-visata la preturi foarte avantajoase, chiar si gratis.

Carcotasii vor spune ca nimic nu poate fi gratis, dar eu o sa va povestesc despre ce este vorba. Utilizatorii platformei eistet platesc un abonament lunar si beneficiaza astfel de serviciile de acolo, constand in accesul la o multime de exercitii si probleme pentru copii, urmate de teste cu evaluare si de posibilitatea parintilor de a le urmari progresul de la distanta si timpul petrecut pentru efectuarea lectiilor. Pretul nu era mare deloc, fiind comparabil pentru o luna intreaga cu cel platit pentru o sedinta de meditatii.

Ei bine, din pretul unei table se scade, in oferta lor, exact pretul pe care il platiti pentru un abonament care v-ar conveni. Astfel, daca platiti un abonament pentru o perioada mai mare de timp, acoperiti mai mult din costul tabletei si aceasta ar putea ajunge sa fie si gratis. Aveti profesor on-line pentru copil si tableta in acelasi timp… Eu cred ca in felul acesta toata lumea castiga si in primul rand copilul, pentru ca la viitorul lui trebuie sa ne gandim cu prisosinta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s