De unde cumparam imbracaminte?

rochie albaComertul on-line este in continua dezvoltare, dar inca mai exista clienti reticenti in a utiliza aceasta moderna modalitate de a cumpara produse. Pe undeva este de inteles si dorinta unora de “pune mana” pe produsul pe care si-l doresc, ca sa se convinga ca este exact ceea ce cauta. In domeniul produselor electronice sau electrocasnice de exemplu este mai simplu, pentru ca poti merge intr-un magazin ca sa vezi cu ochii tai modelul sau modelele avute in vedere si sa comanzi apoi on-line daca gasesti un pret mai bun sau apare o oferta tentanta. Si alte produse pot fi cumparate on-line fara probleme, mai ales atunci cand le cunosti sau le folosesti deja de ceva vreme. Dar in domeniul articolelor vestimentare este o problema, in sensul ca multe rochii casual, de exemplu, sau pantofi sau altceva, pot sa fie unice si sa nu le mai poti vedea in alte magazine, ca sa iti faci o idee despre produs cat mai fidela cu realitatea.

Ce vor face atunci acest tip de magazine on-line ca sa te convinga totusi sa cumperi? In primul rand iti vor prezenta produsele cu ajutorul unor fotografii de foarte buna calitate, care sa prezinte cat mai multe detalii, eventual cu posibilitatea de zoom din diverse unghiuri si fara intentia de a ascunde ceva. In al doilea rand isi vor demonstra in timp seriozitatea in privinta descrierii, astfel incat clientii sa stie ca ceea ce scrie despre un produs este corect. Cat mai multe amanunte in privinta materialelor, marimilor, lucraturii etc., vor fi utile celui care doreste sa cumpere. In al treilea rand o politica serioasa de returnare va consolida reputatia magazinului. Se stie ca oricat de bune ar fi produsele, intotdeauna mai exista si clienti nemultumiti, care in nici un caz nu trebuie tratati necorespunzator. Fiind convinsi ca ei isi pot recupera banii daca produsul este necorespunzator, vor mai reveni si vor deveni in timp poate chiar clienti fideli. Un client pacalit insa este pierdut definitiv.

Fiind femeie mi-a placut sa privesc in vitrinele magazinelor si sa admir ceea ce este expus acolo. Acum internetul este printre altele si o imensa vitrina in care imi place cateodata sa privesc, sa admir, sa aleg si chiar sa cumpar. Si revistele pentru femei ne pot fi de ajutor in alegeri, daca ne prezinta tendintele modei sau alte lucruri interesante, ca sa ne facem o idee despre ce sa cautam. Oricum la urma urmei noi femeile cumparam numai ce ne place…

De curiozitate, voi de unde va cumparati hainele? Faceti astfel de achizitii din magazinele online?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s