Apele minerale, tratament pentru boli

apa perla moldoveiIn judetul Bacau se gaseste una dintre cele mai frumoase statiuni din tara noastra, Slanic Moldova, supranumita si “perla Moldovei”, datorita frumusetii cadrului natural care iti “taie respiratia” pur si simplu. Statiunea este bogata in ape minerale, utilizate cu precadere in tratarea unor afectiuni digestive, datorita compozitiei lor bicarbonatate si sulfuroase. Numeroase hoteluri si pensiuni sunt pregatite sa-si primeasca turistii pe tot parcursul anului.

Dar se pare ca Dumnezeu a fost foarte darnic cu romanii atunci cand a fost vorba de ape minerale, ape care pot sa trateze in mod natural o multime de boli. Tot in judetul Bacau se gaseste si localitatea Sascut (in maghiara Szaszkut – Fantana Sasului), localitate situata pe DN2, care leaga Bucuresti de Moldova si trece prin Buzau, Focsani, Bacau, Suceava. Ei bine, din dealurile ce inconjoara Sascutul se extrage acum una dintre cele mai grozave ape minerale si anume o apa alcalina.

Am mai scris pe blogurile mele despre ce inseamna alimentatie alcalina si cum aceasta vine sa contracareze efectele devastatoare ale aciditatii organismului nostru, aciditate data de majoritatea alimentelor pe care le consumam mai mult sau mai putin inconstienti. Si pe site-ul de care am amintit am citit aceleasi lucruri, fapt care m-a bucurat, pentru ca mi-a confirmat ideile si am constatat ca aceasta comunitate on-line care promoveaza principiile unei vieti sanatoase este din ce in ce mai numeroasa. Majoritatea bolilor, inclusiv devastatorul cancer, sunt cauzate sau favorizate de mediul acid existent in toate celulele corpului nostru. Degeaba incercam tot felul de metode de detoxifiere, degeaba crestem aportul de antioxidanti, degeaba tinem tot felul de cure de slabire, daca celulele corpului nostru continua sa fie supuse actiunii devastatoare a mediului acid in care le obligam sa functioneze.

Solutia este cresterea aportului alimentelor care produc alcalinitate, opusul aciditatii, concomitent cu scaderea aportului alimentelor ce creaza aciditate, desigur. La toate acestea se adauga si consumul de apa buna, apa care trebuie sa neutralizeze aciditatea generala a corpului. M-am speriat cand am citit cat de multa aciditate poate sa induca in organism un singur pahar de bautura racoritoare carbogazoasa si de cat de multa apa este necesara pentru ca sa o neutralizam. Ei bine, apa alcalina Perla Moldovei despre care am amintit, avand un pH alcalin (sau bazic, cum mai spun chimistii) de 8,8, vine sa restabileasca echilibrul acido-bazic al organismului.

Am mai scris si despre pH, puteti citi si pe internet o multime de informatii, dar doresc sa reamintesc ca valorare 7 a acestei marimi corespunde unui mediu neutru. Toate valorile mai mici, de la 7 la 1 corespund unui mediu acid, cu atat mai acid cu cat ne apropiem de 1, iar toate valorile de la 7 la 17 corespund unui mediu alcalin, cu atat mai alcalin cu cat ne apropiem de 14. Valoarea de 8,8 a pH-ului a apei Perla Moldovei este data de concentratia de saruri bicarbonatate, saruri care se stie ca au o actiune binefacatoarea asupra problemelor digestive si sunt folosite ca atare de multe sute de ani. Bunicii va pot confirma faptul ca luau o lingurita de bicarbonat (de sodiu) atunci cand simteau ca au aciditate prea mare in stomac si elimau rapid disconfortul.

Asa ca daca aveti drum prin Moldova poate va opriti si la Slanic Moldova pentru o cura cu apele minerale de acolo. Sau poate ati fost deja, caz in care mi-ar placea sa aud impresiile voastre desper statiune si eventual o cura cu apele minerale de acolo.

Sanatate sa aveti!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s