De ce sa iti cumperi un computer ”All in One”

Computerele fac parte din viata noastra si nu reprezinta un moft sau o moda, ci sunt folosite pentru a munci, pentru a ne face viata mai usoara. Desigur sunt folosite si pentru distractie, amuzament, divertisment. Computerele exista intr-o multitudine de variante si formate, dintre care cele mai cunoscute pana acum sunt sistemele desktop (adica pe birou) si laptop (adica pe genunchi – desi nu prea se folosesc asa). Mai exista computerele tableta cu care se interactioneaza de obicei cu ajutorul ecranului tactil.

Ei bine, ecranul tactil a inceput sa fie folosit si la alte tipuri de computere, data fiind utilitatea lui. Asa au aparut si sitemele numite sugestiv all-in-one, adica totul-intr-unul singur. Aceste sisteme combina intr-un singur corp computerul propriu-zis (unitatea centrala la sistemele desktop) cu monitorul (ecranul care va-sa zica). Acest ecran este de cele mai multe ori tactil (ca la tablete si unele laptop-uri). Tastatura si “soricelul” (mouse) sunt separate.dell all in one

 

Ce este diferit totusi la un All in One si de ce ar cumpara cineva un astfel de sistem in locul unuia “obisnuit”? Am putea remarca in primul rand design-ul, pentru ca intr-un monitor mai gros decat cele obisnuite intra si toate componentele computerului propriu-zis. Adica nu mai avem o “cutie” cu butoane si monitorul separat, ci un “monitor-cutie”. Pentru non-conformisti aceasta alegere este de luat in considerare. Apoi ecranul tactil (touch-screen), desi nu toate sistemele all-in-one il au.

Insa acest ecran este de obicei foarte mare, sau in orice caz mai mare decat al unui sistem desktop obisnuit, ceea ce face ca un computer de acest fel sa “sara in ochi” imediat. In al treilea, dar in ultimul rand, un all-in-one este mai usor de exploatat, mai ales de persoane care nu au pregatire in domeniu. Aici contribuie ecranul tactil, care permite rularea de multe aplicatii simple, asemanatoare cu cele de pe un telefon mobil inteligent (smartphone) daca doriti.

Un astfel de sistem este foarte util in educatie de exemplu. Modul “prietenos” de interactiune poate facilita invatarea multor notiuni, nu neaparat din domeniul informaticii. O alta posibila aplicatie poate fi in munca de tinere a evidentelor intr-un depozit, pentru ca toate intrarile si iesirile pot fi inregistrate foarte usor prin atingeri ale ecranului. Nu mai vorbim de potentialul urias al acestor sisteme all-in-one in proiectarea de orice fel, fie ca e vorba de design vestimentar si pana la calcule ingineresti complexe pentru constructii de orice tip.

inspiration i5 dell

Eu personal as utiliza un astfel de computer pentru editarea de documente pentru postarea pe internet, pentru ca textele pot fi combinate cu imaginile intr-un mod simplu si intuitiv, prin “plimbarea” degetului pe ecran.

Voi la ce le-ati utiliza?

Advertisements

One thought on “De ce sa iti cumperi un computer ”All in One”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s