Genti, posete, trenduri. Ce se mai poarta anul asta

Genti, posete, trenduri. Ce se mai poarta anul asta

Femeilor le place sa se imbrace frumos. Pe langa imbracaminte le mai place sa poarte si tot felul de accesorii. Bijuteriile ocupa un rol important, dar totusi cel mai important accesoriu al unei femei este poseta sau geanta, dupa caz. Nu cred ca exista femeie careia sa nu-i placa posetele sau gentile.

Nu cred de asemenea ca exista femeie care sa aiba o singura geanta sau poseta. De asemenea nu cred ca, oricate genti sau posete ar avea, o femeie nu si-ar mai dori si altele. John Gray, celebru psiholog american, autor al seriei cu Marte (barbatii) si Venus (femeile) si care a fost si la noi in tara cu ocazia lansarii unei carti, isi intitula foarte sugestiv un capitol dintr-o carte, Portofele si posete.geanta azalea

El a facut aceasta comparatie/metafora ca sa arate unele diferente esentiale intre barbati si femei. Barbatii concentreaza totul intr-un portofel, care le este suficient ca sa se simta in siguranta. Au acolo bani si acte, la care se mai adauga eventual una-doua fotografii cu copiii, sotia sau amanta.

Femeile in schimb au nevoie sa care dupa ele mult mai multe maruntisuri: bani si acte (desigur), ruj de buze (eventual mai multe culori), creion de pleoape, tus de gene, servetele demachiante, servetele normale, pix si carnetel, niste pastile pentru urgente medicale reale sau inchipuite si nu mai scriu ca nu voi putea epuiza niciodata lista.  Este cred unul din paradoxurile geometriei, cum de pot sa incapa atat de multe obiecte in spatiul totusi limitat al unei posete, oricat ar fi ea de mica.

Daca vei cauta si pe internet genti dama, vei afla ca nu este neaparat necesar ca o geanta sa coste mii de euro, ca sa fie foarte frumoasa si de foarte buna calitate. Dimpotriva, eu cred ca femeile adevarate, cele care sunt sotii si mame responsabile, femei de cariera sau doar la inceput de drum in profesie, nu ar da niciodata pe o poseta o suma exorbitanta, care, dupa cum spun psihologii, inseamna de fapt in profunzimile creierului, o foarte scazuta stima de sine. Transmite ideea ca am nevoie sa arat celorlalti ca posed un obiect foarte scump ca sa ma pun in valoare, pentru ca in realitate ma simt nesigura pe puterea si cunostintele mele.ruccsac evelyn

Femeile frumoase si puternice interior stiu ca exista posete dama unice si superbe, care pot fi purtate cu eleganta in orice ocazie si care sunt accesibile oricui. Varietatea modelelor si culorilor este infinita, asa ca niciuna dintre urmasele Evei nu ar trebui sa isi faca probleme ca geanta ei nu este deosebita.

Ca o constatare, am observat faptul ca exista si un trend in acest domeniu al posetelor si gentilor de dama, anume ca acestea sunt pe langa frumoase si de calitate, in primul rand functionale. Sunt concepute sa fie incapatoare si polivalente, adica adaptabile la mai multe situatii. Pot fi purtate si la munca, dar si la evenimente ce presupun iesiri in oras.

Pot sa contina pe langa multele obiecte specifice femeilor dintotdeauna si unele din cele noi, pe care tehnologia le-a adus in viata noastra. Ma refer de exemplu la tablete sau chiar computere portabile (laptop) de mici dimensiuni. Ca sa fie comode, majoritatea gentilor moderne pot fi purtate si pe umar.

Tinerele cu alura sportiva au impus prin cerere, iar producatorii au oferit si mini-rucsacurile atat de comode si elegante. Si nu numai tinerele au inceput sa le poarte, pentru ca femeia moderna trebuie sa accepte lucrurile practice care-i usureaza viata.

Tie ce fel de geanta iti place sa porti?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s