Memorie de elefant, metafora sau nu?

Am auzit cu totii aceasta expresie si poate ca ne-am intrebat ce inseamna. M-am documentat si am aflat ca intr-adevar elefantii au un nivel de inteligenta net superior altor specii de animale, fiind practice pe acelasi palier cu delfinii si cimpanzeii.

Pot sa invete, isi creaza propriile harti mentale si au o memorie de invidiat. Se spune in popor (in zonele unde traiesc elefantii) ca acestia nu uita niciodata.memo on

Sintagma memorie de elefant este totusi o metafora, pentru ca tot oamenii poseda cea mai buna memorie. De ce am ajuns sa imi pun problema memoriei de elefant?

Cu o luna in urma am primit spre testare un produs de la Ayurmed, care se numeste MEMO ON si pe care scrie imediat sub denumire si Memorie de elefant! Creatorii produsului au ales sa adauge si acest lucru pentru ca produsul este pe baza a mai multe plante medicinale indiene, ori se stie ca elefantul indian este o specie imblanzita, care este folosita la multe munci in zonele rurale ale Indiei si Asiei de Sud-Est. Elefantul face parte deci din cultura Indiei.

Despre medicina traditionala indiana cred ca nu mai este cazul sa discutam. Veche de mii de ani si bazata pe plante medicinale din flora locala, a ajuns cunoscuta in lumea intreaga si este considerata o alternativa la medicina clasica occidentala. Este insa mult mai veche decat aceasta si la ea apeleaza frecvent peste un miliard de oameni. Pentru ca numai India ca populatie depaseste aceasta cifra, la care mai putem adauga si celelalte tari din jur.

Pentru buna functionare a creierului se stie ca este nevoie in primul rand de o buna sanatate generala a corpului. Un corp in buna stare de functionare va permite si creierului sa functioneze bine. Stim ca atunci cand suntem obositi nu ne putem concentra si nu putem invata. Nici memoria nu ne ajuta. Uneori intervenim, cu efecte notabile dar de moment, cu o cafea sau un ceai.

Pentru efecte de durata trebuie insa sa apelam la altceva. La un program judicios de efort intelectual si de odihna, mai ales prin somn de buna calitate, la o alimentatie sanatoasa si echilibrata si de ce nu, la un excelent supliment alimentar, cum este Memo On. Eu l-am testat si va spun ca la putin peste pretul unui pachet de tigari, va puteti alege cu un flacon ce are 100 de tablete, suficiente pentru o luna de zile de administrare.

Ce am remarcat? O crestere a tonusului intelectual general, o imbunatatire a calitatii somnului si da, a memoriei. In plus, agasantele dureri de cap pe care le aveam uneori in perioadele de efort intelectual intens au disparut ca prin farmec.

Efectele nu se vad insa imediat, ca la orice produs bazat pe plante medicinale. Ele apar in timp, dar se mentin in timp. Sunt deci efecte de durata, mai ales daca si celelalte elemente ale unei vieti ordonate nu sunt neglijate. Recomand cu sinceritate acest produs! Este bun si ieftin!

Tu ai testat produse de la Ayurmed? Sau in general suplimente naturiste pentru imbunatatirea memoriei?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s