Robinetul, un detaliu mic care poate face diferenta

Robinetul, un detaliu mic care poate face diferenta

Anul viitor am de gand sa imi renovez baia. Dorinta asta o am de fapt de la inceputul acestui an dar nu am reusit s-o pun in practica. Am facut totusi un prim pas, m-am informat la cat ar putea ajunge in total, cu aproximatie, renovarea baii. Nu putin. Si acesta a fost motivul pentru care am lasat acest proiect in stand by anul acesta.

Evident ca mai intai trebuie sa am banii, macar o parte dintre ei, cei pentru manopera in primul rand, manopera despre care am auzit ca poate ajunge destul de mult. O parte dintre cele necesare in baie pot cumpara si in rate, cu cardul de credit insa manopera va trebui s-o platesc cash. Asa ca pentru a strange banii acestia am nevoie de timp.robinet vintage

Timp in care nu stau degeaba ci caut sa ma informez cam ce materiale ar trebui sa cumpar pentru renovarea baii. Mi-am facut o lista in care am inclus obiectele sanitare necesare (vas wc, rezervor, lavoar sau un set de lavoar, etc), neaparat o cabina de dus, robineti plus o gramada de alte chestioare tehnice, eu asa le zic la toate tevile, racordurile si ce o mai fi de trebuinta.

Toate astea sunt de folos instalatorului si cu el o sa ma sfatuiesc atunci cand voi face alegerea finala si voi lua decizia de cumparare.

Mai urmeaza apoi sa calculez de cata gresie si faianta am nevoie, sa ma hotarasc la o culoare si sa discut cu mesterul. Sau invers, intai sa discut cu el si sa facem calculul impreuna. Alti bani, alta distractie, cum se zice. Dar fara el nu se poate. Da, stiu, se zice ca mai poti face tu singur treaba asta gen DYI dar nu cred ca e cazul cand vine vorba de o baie. Decat, doar daca nu cumva esti chiar tu de meserie.

Deja mi-am aruncat un ochi pe siteurile de profil de la noi din tara, am vazut ca oferta este bogata dar m-am gandit sa compar oferta din magazinele noastre cu cea din afara si am luat ca reper de cautare un robinet simplu asa ca l-am intrebat pe domnul Google folosind expresia one hole bathroom sink faucets.robinet baie

Asa am ajuns pe acest site unde am descoperit o multime de modele de robinete, pentru toate gusturile si dorintele, unele obisnuite, altele deosebite ca si forma.

Mie mi-au placut atat cele vintage cat si cele moderne. In cazul baii mele nu prea e cazul sa ma gandesc la unul vintage. Baia este intr-o incapere mica si nu cred ca i se potriveste acest stil. Un robinet model vintage, ca cel din prima poza mi-l imaginez intr-o baie incapatoare care are si cada de baie iar eu vreau neaparat cabina de dus.

E clar, deci, ca va trebui sa aleg un model mai modern de robinet pentru chiuveta si mi-a atras atentia cel din poza a doua. Insa e interesant, nu-i asa?

Conteaza culoarea gresiei si a faiantei, modelul cabinei de dus, dar si modelul robinetului pe care il alegi. Un detaliu mic dar care poate face diferenta.

De curiozitate, tu ce fel de baie preferi? In stil modern sau vintage? Ce fel de robinet ai alege?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.